Kritische vragen over 'pinbunker'

Laren VVD-raadslid Désirée Niekus stelt morgenavond vragen over de geplaatste pinautomaat op Plein 1945. Ze vraagt zich af of dit wel de meest voor de hand liggende plek is voor het eigenaardige kantoortje van de Rabobank.

"Het staat naast de weg, tegenover de Jumbo, achter de glasbak en naast de carrousel waar vaak veel jongeren vertoeven. Op vrijdag is deze automaat afgeschermd door de fruitkraam die ervoor staat", zegt Niekus. "Is dit veilig voor ouderen als er kermis, markt en andere activiteiten zijn?" Ook wil ze van het college weten of dit bruine vierkante blok wel past in het beschermd dorpsgezicht van Laren, en wie de eigenaar van de pinautomaat én de grond is.

Ook Maria Klingenberg, namens Liberaal Laren, was het "detonerende geldblok op ons in 2004 zorgvuldig ingerichte kermisterrein" al opgevallen. "Het ding staat vlak voor een mooi gerestaureerde boerderijwoning. Wie heeft hier, zonder overleg, zonder fantasie, toestemming voor gegeven", vraagt Klingenberg zich af.


Brug of tunnel Randweg-Oost

Blaricum Het college van burgemeester en wethouders wil een brug- en tunnelvariant voor de oversteek Randweg-Oost (de verbinding tussen Bijvanck en Oude Dorp) verder laten uitwerken.

De optie voor het verdiepen van de Randweg-Oost is vanwege de kosten (tussen de 13,5 en 16,5 miljoen euro) afgevallen.
Een tunnel en brug zijn beide technisch en financieel haalbaar, maar een tunnel kan bij de gebruikers een gevoel van onveiligheid opleveren. Een brug daarentegen is moeilijker inpasbaar in het landschap. Het uitwerken van de twee varianten kost 25.000 euro.
Het raadsvoorstel wordt 10 juli behandeld. Deze vergadering begint om 17.00 uur en vindt plaats in Eemnes.