William Singer als kind.
William Singer als kind. Foto: Singer Laren

Feestje in Singer Laren ter ere van 150ste geboortedag William Singer

In Singer Laren is het donderdag 5 juli feest. Het is dan precies 150 jaar geleden dat William Singer geboren werd en dat wordt gevierd met diverse activiteiten.

Laren "Voor veel activiteiten geldt dat ze gratis toegankelijk zijn, maar dat er wel een maximumaantal plekken beschikbaar is", zegt woordvoerder Esther Driessen. Bij de kassa kunnen belangstellenden op de dag zelf een kaartje halen voor de activiteit naar keuze.

Alleen voor de schilderworkshop van Jim Harris dienen online kaarten gekocht te worden.

Het programma is als volgt: 11.00 tot 17.00 uur: Op de foto als William. In de foyer staat een groot bord van de jarige William Singer. Speciaal voor zijn geboortedag kunnen bezoekers als William op de foto. Wie de foto online plaatst met de hashtag #williamsinger150 krijgt een afdruk mee naar huis. 11.00 tot 11.30 uur: Verhaal over William Singer. De dag begint natuurlijk met aandacht voor William Singer. Conservator Anne van Lienden vertelt zijn verhaal in de huiskamer van de Singers. 11.30 tot 12.15 uur: Theaterprogramma '18-'19. In het theater informeert directeur Evert van Os de aanwezigen over het komende theaterprogramma. 12.15 tot 13.45 uur: Rondleiding theater. Altijd al eens op het podium willen staan en/of de kleedkamers van het nieuwe theater willen zien? Het kan tijdens een rondleiding achter de schermen onder begeleiding van directeur Evert van Os. 12.30 tot 13.00 uur, 14.30 tot 15.00 uur en 16.15 tot 16.45 uur: Rondleiding villa. Ooit was villa 'De Wilde Zwanen' het woonhuis van Anna en William Singer. Ontdek tijdens deze rondleiding hoe de kamers boven er nu uitzien. Een medewerker van Singer Laren geeft een kijkje achter de schermen en vertelt meer over zijn/haar werkzaamheden. 13.00 tot 13.45 uur: Rondleiding tentoonstelling en tuin. Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm neemt bezoekers mee door de tentoonstelling 'Geschilderde tuinen' en vertelt over de nieuwe Singertuin. 13.00 tot 16.30 uur: Schilderworkshop door Jim Harris. Kunstenaar Jim Harris werkt het liefst in series en schildert altijd 'en plein-air'. Kosten 15 euro per persoon (inclusief materialen, koffie/thee, exclusief museumentree). Geschikt voor alle niveaus. 15.00 tot 15.45 uur: Singer draait door. In het theater interviewt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm kunstenaar Pépé Grégoire over zijn werk en in het bijzonder over het beeld 'Hand Voet in Omhelzing' dat op het voorplein van Singer Laren staat. 15.30 tot 16.30 uur: Programma voor kinderen vanaf 6 jaar. In de nieuwe kas wordt de geboortedag van William Singer gevierd. Voor dit gratis programma is aanmelden verplicht. 16.00 tot 16.45 uur: Rondleiding tentoonstelling. Vormgever Ingeborg Scheffers heeft de tentoonstelling 'Geschilderde tuinen' en de prachtige catalogus ontworpen. Benieuwd naar haar verhaal? Ze neemt belangstellenden mee door de zalen en vertelt over haar werk.
Overigens meldde deze krant eerder dat Singer werken heeft aangekocht van Pépe Grégoire, Mieke Pontier en Armando. Deze zijn echter in bruikleen.