Zondag is er weer een koffieconcert in het Papageno Huis.
Zondag is er weer een koffieconcert in het Papageno Huis. Foto: St Papageno

Vrijdag 29 juni

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom op werkdagen naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar! Zie ook www.pchelpdeskbel.nl.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Wordt door vrijwilligers van Versa Welzijn georganiseerd.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdagmiddag oefenen we de Nederlandse taal boven in de bieb. Zonder afspraak en gratis.

SamenLoop voor Hoop Huizen

15.00 uur | s.v. Huizen Huizen

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarnaast kunt u ook genieten van een afwisselend programma aan entertainment. www.samenloopvoorhoop.nl/huizen.

Borreluurtje met je Buurtje(s)

16.00 uur | De Malbak Blaricum

Iedere laatste vrijdag van de maand van 16.00 – 19.00 uur zijn wijkbewoners van de Bijvanck van harte welkom voor ontmoeting en een praatje tijdens het buurtborreluurtje.

Volle Maan Dansmeditatie

20.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Volle Maan, een mooi moment om naar binnen te keren en de aandacht te verplaatsen van hoofd naar voeten en alles wat daartussenin beweegt. Op muziek die inspireert, uitnodigt en jouw essentie raakt. In verbinding met wie jij ten diepste bent, jouw authentieke zelf. Ervaring niet nodig!

Zaterdag 30 juni

SamenLoop voor Hoop Huizen

Tot 15.00 uur | Sportvereniging Huizen Huizen

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarnaast kunt u ook genieten van een afwisselend programma aan entertainment. www.samenloopvoorhoop.nl/huizen.

Unieke Midzomercompetitie

8.30 uur | Clubgebouw van KDV Sport & Genoegen Midden-Nederland Huizen

Leden van 4 verenigingen, samen goed voor 144 dieren (hamsters, cavia's, konijnen, hoenders, sierduiven) gaan de sportieve strijd aan voor het mooiste dier. Primeur is de konijnenwortelracebaan, dat moet je zien! Ook is er de beruchte hanenkraaiwedstrijd. Gaan ze kraaien? Wie kraait het meest?

Repair Café Huizen

10.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Enthousiaste vrijwilligers helpen u bij kleine reparaties aan kleding, fietsen of elektrische apparaten.

De tijd vliegt voorbij met het Clarinet Choir...

16.00 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen

Zaterdag 30 juni verzorgt het Clarinet Choir Irene haar 10-jarig jubileumconcert in de Engel om 16.00 uur. Toegang € 8,-.

Zondag 1 juli

Workshop Fotografie De Hei bij Blaricum

9.30 uur | Restaurant de Tafelberg Blaricum

Van april tot en met oktober gaan we op pad met de camera, De Lente op de Hei. Wat er o.a. aan bod kan komen: compositievormen (bij kleur en zwart-witfotografie), diafragma en sluitertijden, ISO, detailfotografie, over- en onderbelichten, en voor de liefhebbers het Zone Systeem van Ansel Adams.

Buiten Schrijven

10.30 uur | Theetuin Eemnes

Wil je creatieve schrijfinspiratie ontvangen? Dan kan dat tijdens deze gratis workshop. Ervaring met schrijven is niet nodig. Consumpties zijn voor eigen rekening. Informatie en aanmelding op www.schrijveninhetgooi.nl of 06-44528197.

Papageno Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30 uur, entree € 6,50. Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl. Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Maandag 2 juli

Geef-en-neemsnuffelkast

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Wijkcentrum Holleblok heeft een snuffelkast met tweedehandsbaby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Geopend: maandag van 9.30 tot 12.00 uur. Kom een keer kijken! Wijkcentrum Holleblok.

Optimalisatiecheck van uw pc/laptop

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Is uw computer toe aan een opschoonbeurt of is deze erg langzaam? Kom naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis in Laren.

Rummikub en scrabble

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Elke maandagochtend is er in wijkcentrum de Malbak van 10.30-11.30 uur gelegenheid om onderling gezellig ouderwets rummikub of scrabble te spelen. Sjoelen, dammen of mens-erger-je-niet kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee!

Dinsdag 3 juli

Computerhelpdesk de Brassershoeve

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

De Computerhelpdesk is in de maanden juli en augustus alleen op dinsdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk) Meer informatie: www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Bibliotheek Malbak

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Elke dinsdag- en donderdagochtend kunt u boeken lenen bij de Malbak bibliotheek. Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen. Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Spelmiddag

13.30 uur | De Blaercom Blaricum

Tijdens deze middag is er gelegenheid om een gezellig bordspel te spelen, zoals dammen, mens-erger-je-niet, rummikub of scrabble. Sjoelen kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee! Info: Susan Bakker, sbakker@versawelzijn.nl, 035-7504149.

Gratis Nederlandse les

19.30 uur | De Malbak Blaricum

Every Tuesday between 7.30-9.30 pm you are invited to our Dutch language lessons. You will learn more about the meaning of words and verbs. Level: speaking and understanding the Dutch language a bit. Please join us! De Malbak, Wetering 122, Blaricum.

Zomerconcert Muziekvereniging St.Jan

20.00 uur | Brinkhuis Laren

Muziekverening St. Jan organiseert op 3 juli 2018 een tuinconcert in de prachtige Kloostertuin van het Brinkhuis. Kom en luister onder het genot van een drankje. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: gratis. Meer info op: www.hartvanlaren.nl en stjanlaren.nl.

Woensdag 4 juli

Taalcafé / Language bar

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30-12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met anderen. Non Dutch speakers are welcome every Wednesday between 10.30-12.00 am. You can improve your Dutch while speaking with others. Please join!

Film aan de Brink - 'Darkest Hour'

14.30 uur | Brinkhuis Laren

Verenigd Koninkrijk, 2017, Oorlog/Biografie,114 min. Regie: Joe Wright. Met: Gary Oldman en Kristin Scott Thomas. Als kersverse premier van Groot-Brittannië moet Winston Churchill de belangrijkste keuze van zijn leven maken.Sluit hij vrede met de nazi's of verklaart hij hen de oorlog? Entree: € 5,-.

Donderdag 5 juli

Gezonde start van de dag, heerlijk ontbijten

9.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Heerlijk ontbijten met buurtgenoten. Voor een gezellig en gezond ontbijt kunt u iedere donderdag terecht in wijkcentrum Holleblok. Ineke en Claudia heten u van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. € 2,- per persoon. Wekelijks op donderdag vanaf 9.00 uur.

Koersballen

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Koersbal lijkt op jeu de boule. Er is geen kracht voor nodig en het wordt binnen gespeeld. Het verrassende van dit spel is de bal, omdat het zwaartepunt niet in het midden zit. Iedereen kan het leren, dus kom een keertje kijken. Donderdags van 10.00-12.00 uur. De Malbak, Wetering 122, Blaricum. 035-5262902.

Bibliotheek Malbak

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Elke dinsdag- en donderdagochtend kunt u boeken lenen bij de Malbak bibliotheek. Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen. Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Koffieochtend

10:00 uur | De Blaercom Blaricum

Zin in een kopje koffie? Vind je het leuk om anderen te ontmoeten in een ontspannen en gezellige sfeer? Kom dan naar deze koffieochtend. Iedere donderdagochtend vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Iedereen is welkom! Informatie en/of aanmelden: Susan Bakker, sbakker@versawelzijn.nl, 035-7504149.

Taalcafé Laren

10.30 uur | Het Muziekcentrum Schering en Inslag Laren

Het Taalcafé in Laren is een ontmoetingsplaats en oefenplaats voor anderstaligen. Samen met vrijwilligers wordt het Nederlands geoefend.

Koffieochtend in Brinkhuis

10.30 uur | Brinkhuis Laren

Op donderdagmorgen wordt er door de gastvrouwen koffie en thee geschonken in de bovenzaal van het Brinkhuis. Even tijd voor elkaar en een gezellig babbeltje.

Vrijwilliger gezocht / vrijwilliger worden

13.30 uur | De Malbak Blaricum

Loop binnen tijdens onze openingstijden of maak een afspraak voor een ander moment voor info, bemiddeling, advies of scholing of bel 035-750 4149. Versa Vrijwilligerscentrale, Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Zaterdag 7 juli

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | Wijkcentum 't Vuronger

De geef-en-neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend

Zangdag met Philip Stopford

13.30 uur | Het Koorhuys Eemnes

Zangdag met Engelse topcomponist Philip Stopford bij Muziekcentrum Paul Snoek: zaterdag 7 juli van 13.30 tot 16.30 uur in de RK Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk 58 in Eemnes. Aanmelden via www.paulsnoek.nl.

Zondag 8 juli

Stiltemeditatie, stadsverlichting

20.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala

Stadsverlichting wil inspireren tot rust te midden van overvolle agenda's en haast in ons dagelijks leven. We nodigen je uit om met volle aanwezigheid hier en nu stil te zijn en je hart te voelen, ook in de onrust.