Tijdens de start van ANWB AutoMaatje BEL.
Tijdens de start van ANWB AutoMaatje BEL. Foto: Bob Awick

AutoMaatje in BEL-gemeenten van start

Eemnes Mede namens wethouder Karin van Hunnik (Laren) en wethouder Gerard Knoop (Blaricum) reed wethouder Sven Lankreijer afgelopen donderdag de eerste rit van het project ANWB AutoMaatje BEL.

Het is een samenwerking tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, Versa Welzijn, de ANWB en enthousiaste vrijwilligers uit de drie gemeenten. Met ANWB AutoMaatje vervoeren inwoners uit Blaricum, Eemnes en Laren met hun eigen auto mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.
Waarom dit project? Ruim een miljoen mensen raken in Nederland steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan beperkt worden, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven.
Wie gebruik wil maken van de service belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren tussen 9.00 en 12.30 uur met AutoMaatje (035-6250005). De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hem of haar in de buurt en vertelt wat het gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers (30 cent p/km).

Meer informatie bij Marjolein Post van Versa Welzijn via telefoonnummer 035-6250005.