Woningen Zijtak deze maand in verkoop

Laren De verkoop van de woningen op het voormalige houtzagerijterrein aan de Zijtak start nog deze maand. Wethouder Ton Stam verwacht half juli.

Er komen veertien rug-aan-rugwoningen, die eerst worden aangeboden aan mensen met sociale huurwoningen. Deze gaan tussen de 250.000 en 260.000 euro kosten. Stam: "We hebben geprobeerd deze tegen aanvaardbare prijzen op de markt te brengen. Verder dan dat kan ik ook niet gaan."

Onderhands

Daarnaast komen er nog twintig woningen in de vrije sector. Deze verkoopprijzen zijn bij de wethouder niet bekend.
Op de vraag van Liberaal Laren over onderhandse verkoop van twee percelen legde Stam nogmaals uit dat de voormalige eigenaar van de houtzagerij en de ontwikkelaar hierover afspraken hebben gemaakt.


Basisschool Merlijn verder als Merlin

Eemnes Merlijn, basisschool voor tweetalig onderwijs, gaat verhuizen naar het schoolgebouw waar ook de Hobbitstee is gevestigd: Aartseveen 70. Ook wordt de naam van de school aangepast van Merlijn naar Merlin.

Schooldirecteur Annette Jonker: "De helft van ons onderwijs wordt in het Engels aangeboden. Met de nieuwe naam willen we een accent leggen op tweetalig en internationaal georiënteerd onderwijs, uniek in deze regio. Vanaf nu heten we dan ook: Merlin, bilingual education."

Merlin is nu nog gehuisvest in het schoolgebouw op Aartseveen 96. Door de fusie van basisscholen Noorderlicht en de Wegwijzer ontstaat er ruimte naast de Hobbitstee. Hobbitstee en Merlin maken allebei deel uit van Alberdingk Thijm Scholen en op beide scholen is al jarenlang ervaring met het International Primary Curriculum (IPC). In het IPC worden alle zaak- en kunstvakken geïntegreerd aangeboden.

Kunstlokaal

Volgend schooljaar gaan de beide scholen samen gebruikmaken van een nieuw kunstlokaal. Daarnaast worden de gemeenschappelijke ruimtes in een nieuw, eigentijds jasje gestoken.