Eerste paal voor Huis van Eemnes

Eemnes De eerste paal van het Huis van Eemnes gaat vandaag om 17.30 uur de grond in. Dat gebeurt symbolisch met een prachtige oud-Hollandse heistelling van hout tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Vanaf morgen start het bouwbedrijf met de heiwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren drie à vier weken. Halverwege augustus gaan ze verder met grond- en funderingswerkzaamheden. Ondertussen werkt Aat Vos, een gerenommeerd interieurarchitect, aan het interieurontwerp voor het Huis van Eemnes. Volgend jaar zomer wordt het Huis van Eemnes opgeleverd en daarna ingericht. De feestelijke opening en de ingebruikname volgen in september.


Gevaar voor natuurbrand

BEL De brandweer waarschuwt voor verhoogd brandgevaar vanwege de droogte. Er geldt vanaf nu 'Fase 2'.

Er geldt een stookverbod voor onder meer barbecues en vuurkorven. Daarnaast wordt roken in het bos en op de hei ontraden. De brandweer reageert extra alert als er nu een natuurbrand zou ontstaan. Er wordt met extra mankracht en materieel uitgerukt als er brand ontstaat.


Telefonieklacht blijven melden

Eemnes PvdA Eemnes stelde maandagavond vragen over de telefonie- en internetproblemen op de Oud Eemnesserweg.

"Wat gaat het college eraan doen om dit te verhelpen en vooral om herhaling te voorkomen", aldus Wilma de Boer. Wethouder Erwin van Dalen had slecht nieuws: "Wij worden van het kastje naar de muur gestuurd." Hij adviseert de bewoners de provider te blijven bestoken met hun klachten.