Eigenaar Lommers is vol lof over optreden brandweer.
Eigenaar Lommers is vol lof over optreden brandweer. Foto: Bastiaan Miché

Eigenaar Patrick Lommers: 'Ben er helemaal kapot van'

In Moeke Spijkstra heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. Er vielen geen gewonden. Het café is voorlopig dicht.

Blaricum Eigenaar Patrick Lommers is er kapot van. Op Oog op Blaricum zegt hij mazzel te hebben gehad. "Zonder inzet van de brandweer en zonder recent getroffen voorzieningen was dit nu een rokende puinhoop geweest."

Waarschijnlijk kan de keuken pas na de Blaricumse kermis weer open. Lommers hoopt ergens volgende week weer een kop koffie, drankje en 'balletje' te kunnen serveren.
Mogelijk is kortsluiting in de afwasmachine de oorzaak van de brand.

Traumaheli

Het vuur werd rond half vier 's nachts ontdekt. Een traumaheli werd uit voorzorg opgeroepen en landde op de eng aan de Bergweg. De bewoners die boven het café wonen, werden in veiligheid gebracht. De brandweer had het vuur snel onder controle en gaf na een uur het sein 'brand meester'. De spuitgasten waren nog enige tijd druk doende met het ventileren van het pand.

Vol lof

Eigenaar Lommers spreekt vol lof over de inzet van politie en brandweer.
Op de website van het café worden bezoekers op de hoogte gehouden over verdere ontwikkelingen. "En natuurlijk wanneer wij weer opengaan."

Eigenaar hoopt ergens volgende week weer koffie te kunnen schenken

Heftige keukenbrand bij Moeke Spijkstra.
Eigenaar Lommers vol lof over optreden brandweer.