Knarrenhofjes op Crailo of bij Johanneshove

Laren VVD-raadslid Désirée Niekus opperde het al eerder, maar vorige week heeft ze de wethouders gevraagd serieus te kijken naar de bouw van levensloopbestendige woningen - zogenaamde 'knarrenhofjes' of 'hoffelijk wonen' - op Crailo.

Tevens vroeg zij of Laren in samenwerking met Vivium kan bekijken of er mogelijkheden zijn om een gedeelte van Johanneshove in te richten voor de toekomst. "Levensloopbestendig bouwen kan de gemeente wel tot 70.000 euro Wmo-gelden besparen per zorgplek", zei Niekus. "Dat betekent minder zorgkosten voor de gemeente vanuit de Wmo en dat is wel nodig, zoals de begroting op het sociaal domein laat zien."


Vergunning pinbunker
voor vijf jaar

Laren Voor de pinbunker tegenover de Jumbo heeft de gemeente Laren een vergunning voor maximaal vijf jaar afgegeven. Dat heeft wethouder Ton Stam vorige week aan de raad - naar aanleiding van vragen van de VVD - medegedeeld.

De locatie is op advies van de afdeling Ruimtelijke Kwaliteit gekozen. Hij zegt dat het niet gemakkelijk was een geschikte pinplek te vinden. "Het is ook niet aan de wethouder om iets mooi of niet mooi te vinden", zei hij. Op de vraag of deze pinkbunker in het beschermd dorpsgezicht past, was hij helder: "Het plein ligt niet in het beschermd dorpsgezicht." De gemeente verhuurt de grond aan de Rabobank.


Elektrische wagen testen

Blaricum De ANWB organiseert donderdag 12 juli tussen 10.00 en 17.00 uur een informatiebeurs over elektrisch rijden bij het Experience Centre Blaricummermeent.

Ook kunnen bezoekers gratis een proefrit (20 minuten) maken in een BMW i3, Hyundai Ioniq, KIA Soul, Nissan LEAF, Renault ZOE, Smart ForTwo of ForFour of Volkswagen E-Golf.
Wie er zeker van wil zijn dat een bepaalde auto op een bepaald tijdstip voor hem of haar beschikbaar is, kan zich vooraf aanmelden op proefritten.anwb-events.nl.