Raadslid Martijn Gebbink tijdens de speech van de burgemeester.
Raadslid Martijn Gebbink tijdens de speech van de burgemeester. Foto: JR

Afscheid van Martijn Gebbink

EEMNES D66-raadslid Martijn Gebbink heeft afscheid genomen van de raad. Hij gaat aan de slag op de Europese School van Brussel. Hij gaf de gemeenteraad mee goed op het dorp te passen. "Het is een modern dorp met een mooi, historisch en maatschappelijk karakter", aldus Gebbink.

Niels Rood, die twee maanden terug afscheid nam als wethouder, keert als raadslid terug. Hij is samen met mevrouw S.M. Wiering-Penders (lid burgercommissie) beëdigd.

Burgemeester Roland van Bethem omschreef Gebbink als correct, fatsoenlijk, constructief en beleefd, maar ook als een beetje een schoolmeester: "Als je toch de neiging weer kreeg om te overhoren, maar we doen niet aan House of Cards-achtige onderzoekscommissies in ons vergaderbestel van twee rondes en weer door. Ook was je minder een politiek dier dan jullie wethouder (Niels Rood, red.), je wilde ook nog weleens rustig over dingen nadenken en niet meteen een besluit nemen. Die hectiek zul je vast niet gaan missen."
Vervolgens bedankte hij Gebbink voor zijn inzet als voorzitter van de commissie Begroting & Verantwoording, als invaller bij sessies en rondes en voor zijn inbreng in het presidium. "De spotprent heb je al ontvangen, dus nu het beeld, de bloemen en de eeuwige roem natuurlijk."