Aanhoudend droog, overwegend zonnig en vrij warm

Het Azorenhogedrukgebied handhaaft een uitloper boven de Britse eilanden en de Noordzee. De stroming is noordoostelijk met aanvoer van zeer droge lucht. Het hoog komt tijdelijk west van Ierland te liggen waardoor de stroming noordelijk wordt. Het wordt iets minder warm. In het weekend stijgt opnieuw de luchtdruk boven de Noordzee en dan wordt het weer warmer.

Donderdag en vrijdag

Voor donderdag worden zonnige perioden verwacht met wat sluierbewolking en mogelijk ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog. Bij een matige noordenwind wordt het 23 à 24 graden. Ook vrijdag zijn er zonnige perioden met lokaal enkele wolkenvelden. Er is een kleine kans op een bui. De wind is matig van kracht en waait uit het noorden. Het wordt zo'n 24 graden.

Het weekeinde

Het weekeinde belooft opnieuw droog en meest zonnig te gaan verlopen. Er waait een matige wind tussen noord en noordoost. De temperatuur valt met circa 26 graden weer iets hoger uit. De nachten verlopen vrij koel met een minimum van 12 à 13 graden. Met de noordoostenwind is de luchtvochtigheid zeer laag. De warmte blijft daardoor aangenaam en goed te verdragen.

Weetje

Juni 2018 was recorddroog met minder dan 10 mm neerslag in onze regio tegen 65 mm normaal. Tussen 11 en 25 juni was er vaak ook bewolking. Dankzij de zeer zonnige laatste week kwam het aantal zonuren met 205 uur nog iets boven normaal (195 uur) uit. Juni staat op de zesde plaats van warmste junimaanden. Juni 2017 staat overigens op de eerste plaats.