Marloes Eerden ontwerpt prijs voor vrouwen

Blaricum De Blaricumse kunstenares Marloes Eerden heeft de Europese Award voor vrouwelijke wetenschappers ontworpen. Het eerste exemplaar van 'Touching the sun' wordt maandag in Praag uitgereikt.

Eerden maakte tien beelden. De negen andere awards worden bewaard in een kluis in Cambridge. Deze worden de komende jaren uitgereikt aan de 'Beste Vrouwelijke Wetenschapper van Europa'.

"Voor mij is het aanraken van de zon, waar alle levenskracht vandaan komt, het onbereikbare te bereiken, symbolisch voor het bereiken van een doel in het leven, je universele kracht", zegt Eerden over 'Touching the sun'. Winnaressen van deze award dienen als een inspirerend rolmodel voor toekomstige generaties van vrouwen in de wetenschap.
De Blaricumse ontving de opdracht van de Federation of European Biochemical Societies (FEBS) en de Europese Organisatie voor Moleculaire Biologie (EMBO), twee biochemische organisaties.


Feest in Singer

Laren In Singer Laren is het donderdag 5 juli feest.

Het is dan precies 150 jaar geleden dat William Singer, de grondlegger van Singer Laren, geboren werd. Een dag die gevierd wordt met diverse activiteiten. Zo geeft kunstenaar Jim Harris in de beeldentuin een van zijn beroemde schilderworkshops, zijn er rondleidingen, krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen, interviewt de museumdirecteur kunstenaar Pépé Grégoire in 'Singer Draait Door' en is er een speciaal kinderprogramma.