Rob Bruintjes uit de running

Blaricum DAB-raadslid Rob Bruintjes is voorlopig uit de running. Hij kampt al enige tijd met gezondheidsklachten.

Momenteel verblijft hij in Tergooi Hilversum in afwachting van waarschijnlijk een nieuwe operatie. Bruintjes hoopt zich in september weer te kunnen inzetten voor Democratisch Alternatief Blaricum.


Kettingbotsing

Blaricum Op de Crailoseweg heeft zaterdag rond 15.00 uur een kettingbotsing plaatsgevonden waarbij vijf voertuigen betrokken waren. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Het verkeer is door de politie om het ongeval heen geleid. Een voertuig is door een berger afgesleept.


Boze bewoners

Vervolg VP

"Op vrijdag telden wij over slechts een paar uur alleen al 25 zware vrachtauto's, een veelvoud dus, en de echte bouw moet nog beginnen." Overigens is nog een tweede bouwproject aan de Rijksweg West van start gegaan - de bouw van vijftien appartementen - laat Van Marle namens de bewoners weten. Volgens hen zijn de diverse huidige toegangswegen allemaal ongeschikt voor grootschalig en zwaar verkeer en is er slechts één juiste alternatieve route denkbaar: "Het verbreden en opnieuw toegankelijk maken van het stuk Rijksweg West dat uitkomt op de Naarderstraat tussen de verkeerslichten bij Tergooi en het ecoduct." De bewoners willen dat de gemeente per direct werk maakt van het ontwikkelen van de alternatieve route en dat de gemeente per direct in overleg met hen het zware vrachtverkeer verspreidt over de (daartoe ongeschikte) wegen Drift, Houtweg en Hoefloo. Ze vragen met spoed om maatregelen aan het college van B en W en de raadsleden. "Om de te verwachten (verkeers)ongelukken en verdere schade (onder andere aan de unieke boombeplanting van de laan met monumentale status en het dringend aan renovatie toe zijnde wegdek) te voorkomen."
Wethouder Ton Stam zegt donderdagavond de bewoners te hebben ingelicht. Hij begrijpt hun boosheid. Hij zegt over de gekozen route: "We hebben afgelopen maanden vele opties bestudeerd, maar menen dat Hoefloo - openbare weg trouwens - de beste van de kwaden is. Intussen gaan we door met verder kijken naar mogelijke alternatieven."