Verdachte op moord van Martin Kok niet voor rechter

Laren Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de dagvaarding tegen een 25-jarige Utrechter ingetrokken. De man werd primair verdacht van het medeplegen van moord en een poging daartoe op Martin Kok in Laren en Amsterdam in december 2016.

De pro-formazitting tegen de verdachte die voor vandaag gepland stond, gaat dan ook niet door. Het OM ziet nog steeds ernstige bezwaren en de Utrechter blijft ook verdachte in de zaak. Als het lopende onderzoek er aanleiding toe geeft, kan de man op een later moment alsnog gedagvaard worden. Het intrekken van de dagvaarding betekent niet dat de Utrechter vrij komt. Hij moet nog een straf uitzitten voor een eerdere veroordeling in een andere zaak. De pro-formazitting tegen de andere mogelijke dader in deze zaak vindt vandaag plaats.


'Wij stemden juist tegen
de aanpak'

Laren Liberaal Laren heeft met een stemverklaring tegen de aanpak van de wateroverlast gestemd. Dat stond vorige week niet juist beschreven in het Laren rainproof-artikel.

"Wij zijn namelijk wel voor klimaatadaptieve maatregelen om het centrum droog te houden, maar is dit is het juiste middel voor het te bereiken doel? Er zijn veel betere middelen die minder belastend zijn voor inwoners, minder geld kosten en betere resultaten geven. Alleen met verplicht afkoppelen los je namelijk het probleem niet op, terwijl het veel ellende geeft voor je inwoners", licht fractievoorzitter Jacqueline Timmerman het standpunt van Liberaal Laren toe.
De verordening (inclusief de verplichte afkoppeling voor iedereen, op straffe van boetes) was in mei 2017 opgeschort, zegt Timmerman daar ook nog over. "Dezelfde verordening, inclusief afkoppelverplichting, wordt nu in het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) echter weer opgevoerd (hij staat er gewoon weer in). Er is met de goedkeuring van het GRP dus nu juist geen sprake meer van een opschorting, maar van een hernieuwde invoering van de verordening met verplichting. Daarom hadden wij een amendement ingediend om deze oude en bovendien achterhaalde verordening uit het GRP te schrappen."