Zomerconcert door beiaardier

Laren De Stichting Vrienden van de Larense Beiaard organiseert zomerconcerten. Deze beginnen om 20.00 uur. De luisterplaats is op het grasveld naast de Johanneskerk aan de Naarderstraat.

Bij slecht weer worden de concerten in de kerk beluisterd. Vooraf is er koffie of thee voor de liefhebbers. Gastbeiaardier Bauke Reitsma verzorgt het concert op dinsdag 24 juli en Katarzyna Takao Piastowska doet dat op 7 augustus. Info: www.larense-beiaard.nl.


143 ideeën om erfgoed Utrecht wereldberoemd te maken

EEMNES De inzendtermijn voor de prijsvraag Utrecht Wereldberoemd is gesloten. Afgelopen tijd zijn 143 ideeën ingezonden om het erfgoed in de provincie Utrecht in het zonnetje te zetten. Komende weken gaat de jury alle ideeën bekijken en beoordelen. Uiterlijk 6 augustus worden de tien finalisten bekendgemaakt op de website van de provincie.

Van 15 mei tot 15 juli kon iedereen ideeën inzenden op de vraag: "Hoe maak jij het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd?". Utrecht barst namelijk van de bijzondere geschiedenis, historische objecten en unieke verhalen. Door mee te doen met de prijsvraag vragen inzenders aandacht voor het erfgoed dat zij belangrijk vinden én maken ze kans op mooie (geld)prijzen.

De zevenkoppige jury gaat komende weken in beraad om tien finalisten te selecteren. De finalisten hebben de tien beste ideeën ingezonden om het erfgoed in Utrecht in het zonnetje te zetten en maken daarmee kans op de hoofdprijs. Wie de hoofdprijs wint, wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op zaterdag 6 oktober.

Stemmen

Om de ideeën te verfijnen en te pitchen tijdens de grote finale op 6 oktober, krijgen de tien finalisten een pitchtraining aangeboden door het Utrechtse bedrijf Jonge Honden. De pitches worden opgenomen en op 1 september gepresenteerd op de website utrechtwereldberoemd.nl. De hele maand september is het dan mogelijk om hierop te stemmen. De pitch met de meeste stemmen, wint de Utrecht Wereldberoemd-fiets.