Voorlopig geen hotel in Laren

LAREN Het college van Laren gaat er vanuit dat voorlopig geen hotel in Laren gevestigd wordt. Dit blijkt uit de startnotitie 'Laren, behoud door ontwikkeling' die vorige week naar de gemeenteraad is gestuurd.

In de startnotitie worden mogelijke bouwlocaties beschreven. Bij de locaties in het centrum, staat het volgende: 'Er voorlopig van uitgaande, dat op geen enkele locatie een hotel zal worden gerealiseerd - uit financiƫle onderbouwingen blijkt dat dit financieel niet of zeer moeilijk haalbaar is.'
In een eerder rapport was al wel onderzocht welke locaties eventueel in aanmerking zouden komen voor de vestiging van een mogelijk hotel in het centrum van Laren. Daarin staat dat de locatie Torenlaan goed geschikt is voor de inpassing van een hotel met circa 55 kamers en drie ruime, of vijf tot zes kleinere, appartementen. De locatie Rabobank is de grootste van de drie onderzochte plekken. Hier is een hotel van circa 59 kamers en enkele appartementen te realiseren. Een hotel aan de Stationsweg zou circa 28 kamers groot kunnen worden. Nu blijkt echter dat het financieel niet haalbaar is en zal woningbouw op deze plekken een alternatief zijn. Voor het voormalig pand van de Rabobank zijn daar inmiddels plannen voor.
"Er is in Laren niet alleen behoefte aan grote appartementen. Een verdeling van wat kleiner tot wat groter, en waar mogelijk sociaal, is op zijn plaats omdat dit ook aansluit bij de behoefte van Larense inwoners", aldus de startnotitie.