Wethouder Kennis en toekomstige bewoners geven startsein bouw
Wethouder Kennis en toekomstige bewoners geven startsein bouw Foto: Jan Dekker Photo

Wethouder Kennis geeft startsein bouw laatste deel Blaricummermeent

De ontwikkelingen in de Blaricummermeent volgen elkaar snel op. Wethouder Kennis gaf vorige week het startsein voor een project en tekende voor een ander.

BLARICUM Met een krachtig gebaar gaf wethouder Anne-Marie Kennis vorige week dinsdag officieel het startsein voor de bouw van de eerste woningen van het project ‘Allure in het Gooi’ in nieuwbouwwijk Blaricummermeent. Hiermee is ook de bouw in het laatste deel van de wijk begonnen.

Dit deed zij niet alleen. De kinderen van de kopers droegen hun steentje bij. Symbolisch legde Wethouder Kennis, geassisteerd door de kinderen, de vloer van de eerste van de eenendertig woningen uit het project op zijn plaats. De hijskraan deed de rest.
In de wijk staan inmiddels 675 nieuwbouwwoningen. "Dat worden er duizend", vertelt Kennis. "Het is één van de meest ambitieuze dorpsuitbreidingen van Nederland. Ontwikkelaar De Realisatie is begonnen met de bouw van een van de laatste stukken grond. Het is opvallend, maar zeker niet verrassend om te zien dat veel bewoners uit de Blaricummermeent doorstromen naar nieuwe woningen in dezelfde wijk," aldus de wethouder.
"Het is hier dorps opgezet met gevarieerde, hoogwaardige woningbouw. Dat zie je ook binnen dit project. De Allure bestaat uit traditionele en moderne rijwoningen, twee-onder-een-kap en vrijstaand. Stuk voor stuk prachtige ontwerpen met Gooise allure", zegt Kennis tegen Ed de Moor, eigenaar van De Realisatie.

Stijl

De Moor: "Alle woningen in De Allure worden luxe en heel compleet gerealiseerd. Denk aan luxe sanitair en tegelwerk en rieten dakbedekking. Het project heeft diverse woontypen in een traditionele en moderne jaren '30 variant, waarvan zelfs twee vrijstaande woningen gesitueerd zijn aan het water. Wie hier woont, leeft in stijl en kan elke dag volop genieten van een zee aan ruimte en een heerlijk grote tuin. Dit project past bij De Realisatie. Bij ieder project wil De Realisatie het verschil kunnen maken. Hier is dat gelukt met duurzame woningbouw passend bij de charmante stijl van het oude dorp. De woningen waren dan ook snel verkocht."

Linq

Dezelfde dag tekende wethouder Anne-Marie Kennis voor de 5e keer een overeenkomst met Linq Projecten. Deze keer gaat het bedrijf 14 twee-onder-een-kapwoningen bouwen aan de Meentstroom. "Met het winnen van de selectieprocedure voor deze ontwikkeling staat de teller voor Linq in De Blaricummermeent op 85 woningen", vertelt Bob Schoeman van Linq trots.
"De projecten Gooische Gaerde, De Twaalf Edelen en Vitae Nova zijn al gerealiseerde projecten en stuk voor stuk prachtige buurtjes geworden met elk een heel eigen karakter. Voor het onlangs verkochte Blaricum op Zoom wordt dit jaar nog de eerste paal geslagen en de bouw van Blaricum op Zoom fase II start begin 2019. Hiermee hebben we een mooie bijdrage kunnen leveren aan deze schitterende en gevarieerde woonwijk."

Virtual reality app ingezet bij verkoop Blaricum op Zoom fase II

Verkoop

Na de zomer start de verkoop van het project Blaricum op Zoom fase II. Nieuw bij dit project is de verkoopondersteuning door middel van een virtual reality app. De app geeft weer hoe het project er na de realisatie uit komt te zien, door een virtual reality bril op te zetten waan je jezelf in het project. Met het ondertekenen van de overeenkomst zijn bijna alle plannen voor deelplan D in De Blaricummermeent zo goed als definitief. De laatste ontwikkelaar en kaveleigenaren werken op dit moment de definitieve ontwerpen uit.

Een impressie van de waterkant van Blaricum op Zoom fase II van Linq.