Geen 'Lekker Laren' dit jaar

Vervolg voorpagina

LAREN - Sonny Hoogwerf van de organisatie van 'Lekker Laren': "Een deel van het terrein kunnen we niet gebruiken, want daar moeten parkeerplaatsen vrij blijven. We kunnen niet zelf het risico lopen en daarom hebben we besloten om het af te blazen. Natuurlijk zullen we kijken of het in de toekomst wel weer mogelijk is. Wij vinden Lekker Laren nog steeds een mooi concept: een totaalevenement met een koppeling naar de plaatselijke middenstand. Inmiddels hebben we ook een naam opgebouwd binnen de regio en mensen wisten ons te vinden."

Sonny's Inc

Hij is blij dat de topavond van het evenement overeind kan blijven. Dat is het concert van Sonny's Inc dat op zaterdag 1 september wordt gehouden. "Ik krijg daar gelukkig ook goede reacties op. Iedereen is blij dat in ieder geval het concert wel doorgaat en daar gaan we ons nu op richten. Daarmee is het ooit begonnen en daar gaan we in ieder geval mee door."

Kaarten voor het concert zijn te bestellen op de website lekkerlaren.nl.


Laarder aangehouden voor uitvoeren auto's

LAREN - Aanleiding voor het onderzoek was het aantreffen van enkele gestolen auto's, waarbij de verdachte in beeld kwam. De auto's zouden in opdracht van het bedrijf van de verdachte naar Afrika worden verscheept. De man uit Laren verklaarde niet op de hoogte zijn van de herkomst van de auto's. Hij zou slechts op verzoek de export organiseren.

Gestolen

Uit het onderzoek komt naar voren dat de verdachte in de periode van januari 2015 tot juli 2017 ongeveer 50 auto's exporteerde die als gestolen of verduisterd gesignaleerd stonden. Daarbij werd ook geconstateerd dat door verdachte was geknoeid met de aangifte van uitvoer bij de douane. Het voertuigidentificatienummer op die aangifte klopte vrijwel nooit met het echte nummer op het vrachtdocument.

Vermoedelijk zijn de nummers bij de douane-aangifte met opzet verkeerd opgegeven om te verhullen dat de uitgevoerde personenauto's van diefstal of verduistering afkomstig zijn.