Drukke maand brandweer Laren

LAREN Brandweer Laren heeft een drukke maand achter de rug, meldt het korps op haar Facebookpagina. De vrijwilligers rukten maar liefst 32 keer uit.

"De uitrukken varieerden van een woningbrand, natuurbrand, dier in nood, stormschade, liftopsluiting tot assistentie aan de ambulance op de heide. Het is een zeer druk jaar. Tot nu toe is de brandweer van Laren al 177 keer uitgerukt. Om dat even te vergelijken: in heel 2017 was dit 167 maal en we zijn net over de helft van het jaar. Net als het weer zal ook de brandweer van Laren alle records gaan breken. Post Laren rukt niet alleen voor haar Larense burgers uit, ook de buurgemeenten doen zeer regelmatig een beroep op de Laarders."

Vrijwilligers

De brandweer gebruikt de post meteen om de werkgevers van de vrijwilligers te bedanken en om nieuwe vrijwilligers te vinden: "De vrijwilligers, vaak zelfstandige ondernemers, laten hun werk vallen als de pager gaat en gaan naar de kazerne toe om anderen hulp te bieden. Dat kost hen veel tijd waar ze hun klanten voor moeten laten wachten. Maar ook de werkgevers die hun personeel laten gaan zijn we dankbaar voor de beschikbaarheid van het personeel. Zonder de vrijwilligers geen hulp aan de burger, dus ben je geïnteresseerd in de brandweer of ben jij de man/vrouw die we zoeken? Kom dan gerust langs of meld je bij ons aan."