Cathelijne Gieske.
Cathelijne Gieske. Foto: Frank Boots

Cathelijne Gieske (38) terug in Blaricum met Theater EigenWijs

Blaricum Cathelijne Gieske (38) uit Huizen komt begin september met Theater EigenWijs terug in dorpshuis de Blaercom. Ze was met haar vorige theaterschool - Gieske Theaterschool - gestopt omdat ze een voltijds studie ging volgen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) om haar eerstegraads docentenbevoegdheid te halen. Nu is het tijd voor een doorstart!

Lekker eigenwijs starten met een nieuwe school, noemt ze het zelf. "Zelfde locatie, andere naam. Theater EigenWijs is een kleine school en zal ook klein blijven, zodat persoonlijke aandacht en contact gewaarborgd blijft en iedere speler - groot en klein - zich vrij voelt om zijn eigen-wijs-heid te ontdekken."

Naast Theater EigenWijs volgt Cathelijne haar opleiding aan de AHK, werkt ze als trainingsactrice voor de politie-academie, geeft ze les op de JeugdteJAterschool in Amsterdam en werkt ze mee aan het educatieproject 'Het Meermeisje' aan zowel de ontwikkeling als de uitvoering bij Holland Opera te Amersfoort. "Al met al een goed gevulde agenda dus." Daarom zal Theater EigenWijs vooralsnog slechts beperkt open zijn: op vrijdagavond voor de theaterlessen Theater Bende 10+, Cabaret Kitts 12+ en Theater Werkplaats voor de volwassene ongetrainde speler. Gieske: "De Werkplaats is op projectbasis bestaande uit zeven lessen verspreid over vier maanden. Een aanrader voor alle volwassenen die hun talent willen ontdekken maar niet vast willen zitten aan een wekelijkse verplichting."
Tijdens de Kunstweek van Blaricum zijn de Cabaret Kitts te gast en geeft deze groep een optreden van twintig minuten.

Vrijdag 7 september om 19.30 uur is de officiƫle opening van Theater EigenWijs. Iedereen is welkom in de Blaercom om het glas te heffen.