19e editie van Gooische Rally

Blaricum De Lions organiseren zondag 9 september voor de negentiende keer De Gooische Rally - Lions OldTimer Festival.

Deze editie start, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet vanaf het Oranjeweitje, maar 30 kilometer buiten het dorp. De finish - tussen 15.30 en 17.00 uur - is op de Dorpsstraat in het Oude Dorp. De prijsuitreiking is om 18.00 uur.

Net als voorgaande jaren komt de opbrengst ten goede aan twee goede doelen: VUmc Alzheimercentrum en De Droomboom, behandelcentrum voor kinderen met autisme. Meer informatie op www.gooischerally.nl.


Kaartclub in
De Raadsvore

Eemnes In de ontmoetingsruimte van De Raadsvore aan de Raadhuislaan 80a kunnen liefhebbers van bridge en klaverjassen vanaf 6 september weer hun hart ophalen.

Het is een heel gezellig clubje, meldt de organisatie. "Met zeer billijk geprijsde drankjes en hapjes, vriendelijke dames achter de bar en niet met het mes op tafel." Kosten 20 euro voor vier maanden.
Voor meer informatie: Nel Rebel (bridgen), telefoon 035-5310118 of Alie van Waaijen (klaverjassen) 035-5445219.


Tai chi in
Brinkhuis

Laren In het Brinkhuis aan de Brink 29 vindt ook komend seizoen op woensdagavond de cursus tai chi chuan - voor beginners en gevorderden - plaats. De cursus wordt gegeven door Maerle Willeumier.

Tegenwoordig wordt tai chi vooral beoefend om gezondheid te bevorderen en om de weldadige rust die het geeft. De oefenvorm voor alledag brengt soepelheid, alertheid en evenwicht. De rustige, aandachtige uitvoering maakt tai chi chuan geschikt voor elke leeftijd.

De cursus is op woensdag; beginners 19.00 tot 20.15 uur en gevorderden 20.15 tot 21.30 uur. De eerste les is een gratis proefles. Daarna zijn de kosten 9 euro per keer voor de rest van het seizoen. De cursus loopt van september tot en met mei. Meer informatie mwilleumier@xs4all.nl of sms 06-17817494.