Beperkte daling aantal WW-uitkeringen financiële sector

Laren/Blaricum UWV verstrekte in de maand juli in Gooi en Vechtstreek 4.452 WW-uitkeringen. 338 uitkeringen gaan naar werkzoekenden die in de financiële dienstverlening hebben gewerkt. Het totaal van de WW-uitkeringen daalde ten opzichte van vorig jaar met 16,8%.

Eind juli verstrekte UWV 4.452 WW-uitkeringen in Gooi en Vechtstreek. Dat waren er 121 minder dan in juni, een daling van 2,6%. De daling was minder groot dan de landelijke daling van 3,0%. Het WW-percentage (het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking) bedroeg in Gooi en Vechtstreek 3,4% in juli 2018. Dit was iets meer dan het landelijke percentage van 3,1%. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal WW-uitkeringen met 16,8%, ofwel 900 uitkeringen. In Nederland was de daling 23,3%. De helft van de daling in Gooi en Vechtstreek komt door de sectoren zakelijke diensten (exclusief uitzendbureaus) en zorg & welzijn.
Eind juli versterkte UWV in Gooi en Vechtstreek 338 WW-uitkeringen aan werkzoekenden die bij een bank of verzekeraar hebben gewerkt. Bijna de helft heeft een bedrijfseconomisch of administratief beroep. UWV ziet de werkgelegenheid in de financiële dienstverlening al geruime tijd teruglopen. In vergelijking met juli vorig jaar daalde de lopende WW met slechts 3,7%. Op basis van arbeidsmarktprognose tot 2019 verwacht UWV dat het aantal banen van werknemers in de financiële dienstverlening in de regio met 3,3% afneemt ten opzichte van 2017, tot net onder de 2.700 in 2019. Beroepen in het hogere segment worden meer gevraagd: accountants, inkopers en (assistent) controllers. Ook ICT'ers hebben goede kansen in de financiële sector.