Fanatieke oud-sporters weer aan de bak

Laren 60-plussers die in het verleden altijd graag balsporten als hockey of tennis beoefenden, maar door blessure, ziekte, drukte of verminderde motivatie langere tijd niet meer gesport hebben en dat graag weer oppakken, kunnen vanaf donderdag 23 augustus weer elke week aan de bak.

Onder begeleiding van beweegcoach Alie Boorsma kan op donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur gesport worden bij Johanneshove aan de Eemnesserweg 42 in Laren. Na afloop kan op eigen kosten in het restaurant een kop koffie of een gezonde lunch genuttigd worden.

Aanmelden is niet nodig, maar wie dit liever wel doet, kan bellen 06-31305989 of e-mailen: alie@sportiefengezondbel.nl.


A1 beperkt beschikbaar

Eemnes De A1 is de komende twee weekenden beperkt beschikbaar voor het gemotoriseerd verkeer.

Van 24 tot en met 27 augustus en van 31 augustus tot en met 3 september moeten weggebruikers op de snelweg A1 tussen aansluiting Bunschoten-Spakenburg en knooppunt Eemnes rekening houden met vijftien minuten extra reistijd.
Aannemerscombinatie 3Angle werkt van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur aan het aanbrengen van stiller asfalt, tweelaags zoab. Ook werkt ze aan het aanbrengen van voegovergangen, detectielussen, markering, verlichting en aan de afwerking van de bermen. Weggebruikers worden omgeleid via de A28 en A27.
Het laatste asfaltweekend is van 14 tot en met 17 september op de andere rijbaan. Dan wordt het laatste deel van knooppunt Eemnes tot aansluiting Eembrugge geasfalteerd. Medio september is de A1 volledig verbreed en rijden weggebruikers over het hele traject op vier rijstroken per rijrichting.


Heideloop

Laren De Gooise Heideloop, georganiseerd door atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo, vindt zondagmorgen 26 augustus plaats.

Start is bij het St. Janskerkhof in Laren. Er zijn drie routes over de Zuider-, Wester- en Bussummerheide. Inschrijven via www.inschrijven.nl.