Spektakel tijdens Pulling Eemnes.
Spektakel tijdens Pulling Eemnes. Foto: Joris Klaui

Pulling Eemnes is 'machtig geweld waarbij Zwarte Cross in het niet valt'

Hoeveel strijd, power en gezelligheid kan in een kort weekend samen komen? Bij Pulling Eemnes weten ze dit jaar van geen ophouden.

Eemnes Het bijzondere Trekkertrek-evenement aan de Te Veenweg Zuid - in het verlengde van het industrieterrein langs de A27 - zorgt voor 200% vermaak voor jong en oud. Dat garandeert Geert van der Wardt, woordvoerder van de elfkoppige organisatie. Ruim 250 vrijwilligers steken op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september de handen uit de mouwen.

Op vrijdag begint het geweld al vanaf 16.00 uur. Het publiek wacht een overvolle avond met onder meer een caravan-, quad- en achteruitrijrace en diverse demo's met echte crosskanonnen. Van der Wardt spreekt van "één en al machtig geweld waarbij de Zwarte Cross in het niet valt". Als er dan nog tijd over is dan laat huis-dj Melvin de feesttent uit zijn voegen barsten.
Vooral de caravanrace gaat hilarisch worden, meent Van der Wardt. "Aan de start van de vorige editie verschenen vijftien deelnemers. Nu zijn het er tien meer. De meesten zullen hun caravan na de eerste bocht al kwijt zijn", merkt hij op. Op vrijdag is 95% van de deelnemers afkomstig uit Eemnes. De waaghalzen op zaterdag komen van heinde en verre, zelfs uit België.
Op het terrein zorgen zaterdag duizenden en dan ook echt duizenden pk's voor een trillende bodem, oorverdovend gebrul van V8- en V12-motoren, rondvliegend klei en zand, stof door de lucht en rook uit de uitlaat. Ook de grasmaaierraces, helikoptervluchten, oldtimertoertocht, kinderkermis, diverse optredens, dj Melvin, brandweerdemonstratie en de kettingzaagdemonstratie van Dennis Kraai zorgen ervoor dat Pulling Eemnes het grootste en gezelligste evenement in de gehele regio is. "We hebben een hele goede baan; mensen willen hier graag rijden."

Krachtmeting

Het allerbelangrijkst van dit tweedaagse event is en blijft 'Trekkertrek'; ooit ontstaan doordat boerenjongens wilden laten zien dat zij het sterkste paard hadden en dit later verruilden voor een tractor. Dit is waar Pulling Eemnes een naam hoog te houden heeft. Met meer dan de helft van alle deelnemers die uit de regio komen, is het voor deelnemers en publiek een traditie om aan deze krachtmeting mee te doen of alles te bewonderen.

De toegang op vrijdag 31 augustus is gratis, op zaterdag 5 euro (kinderen tot 12 jaar en 65+ gratis).