Eierschalen Gerdie Pijpers.
Eierschalen Gerdie Pijpers.

Grenzeloos Kunstzinnig bij BEL Art

Eemnes In het BEL Kantoor aan de Zuidersingel 5 opent burgemeester Joan de Zwart-Bloch donderdag 6 september om 17.00 uur een intrigerende BEL Art tentoonstelling.

Tijdens de expositie is werk te zien van Gerdi Pijpers, Els de Graaf en postuum werk van Nicole Carstens. Tien jaar geleden verbouwde Gerdi Pijpers haar zolderkamer tot een atelier. Hier creƫert zij haar kunst in verschillende technieken zoals aquarel-, olieverf- en acrylschilderingen en het gieten van acryl. Extra bijzonder zijn haar werken gemaakt met eierschalen, een techniek die zij leerde van een bevriende Spaanse kunstenaar.
Beeldhouwer Els de Graaf heeft zich in de reeks die zij bij BEL Art toont laten inspireren door de Egyptische kunst. Niet alleen het uiterlijk van deze kunst uit de oudheid spreekt haar aan maar ook de technieken die de oude Egyptenaren gebruikten om hun stenen van 7000 kilo te vervoeren en te bewerken.

Fenomenaal is ook de postume tentoonstelling van Nicole Carstens (1958-2001). Als kind nam zij al deel aan de wereldfinale zandsculpturen in Frankrijk. Als volwassene volgde zij zowel een opleiding aan de Rijksacademie Amsterdam en haalde ze haar Master aan het prestigieuze Pratt institute in New York. Ze ontwikkelde zich onder meer als portretschilder en als illustrator. Ze wist de expressie van muzikanten - en daarmee hun muziek - in rake schetsen te vatten.
De tentoonstelling is tot en met 16 oktober te zien.

Nicole Carstens (1958-2001).
Werk Els de Graaf.