Themaochtend met Opus 55

Eemnes In Bibliotheek Gooi en Meer vestiging Eemnes is donderdag 6 september tussen 10.00 en 12.00 uur koor Opus 55 te gast.

Opus 55 - onder leiding van Paul Snoek - heeft een veelzijdig vierstemmig repertoire met stukken uit de pop, klassieke koorwerken, evergreens en wereldmuziek. Iedereen is welkom.

Ook is er een vrijwilliger van SeniorWeb aanwezig om belangstellenden te helpen bij vragen over de PC, tablet, e-reader of smartphone.


Vlugheid & Kracht nu ook in Bijvanck

Blaricum Het gaat weer goed met de turnvereniging Vlugheid & Kracht uit Blaricum en Laren. Na een aantal moeilijke jaren heeft de vereniging de boel weer op de rit gekregen.

"Steeds meer kinderen melden zich aan bij de club en het lesprogramma wordt uitgebreid met nieuwe activiteiten", vertelt een dolblije woordvoerder. Vorig jaar startte de vereniging al met freerunlessen. "Dit is een steeds populairdere sport onder jongeren. Na de aankondiging van deze les ontstond al snel een wachtlijst." Daarom worden de lessen uitgebreid. Vanaf maandag 3 september geeft Amy Vedder turn- en freerunles in de Blaricum Bijvanck. Kijk voor meer informatie en tijden op www.vlugheidenkracht.com.


Eemlander 5e in Friesland

Eemnes Na een heroïsche strijd tussen acht kans hebbende skûtsjes is Eemlander tijdens het Iepen Fryske Kampioenskippen op een vijfde plaats geëindigd in de kleine-a klasse.

"Ik ben heel trots dat het gehele team zich zo goed staande heeft gehouden", meldt woordvoerder Joop van der Schaaf. Zaterdag werd de wedstrijd nog wel eerst afgeblazen toen een onweersbui overtrok, maar gelukkig besloot de jury om later alsnog te starten. "De bemanningen hadden de handen vol om de skûtsjes goed koers te laten houden en geen botsingen te veroorzaken. Met name bij het ronden van de boeien was het billenknijpen of het allemaal wel paste."