Speeddaten met raadsleden en gemeentebingo in De Malbak

Blaricum De gemeenteraad van Blaricum doet dit jaar voor de eerste keer mee aan de Dag voor de Democratie. Op zaterdag 15 september tussen 11.00 en 15.00 uur gaan gemeenteraadsleden in wijkcentrum De Malbak met Blaricummers in gesprek met de inwoners.

Daar kunnen zij speeddaten met raadsleden en meedoen aan de eerste Blaricumse gemeentebingo onder leiding van burgemeester Joan de Zwart-Bloch. "Democratie is meer dan eens per vier jaar naar de stembus gaan. Het draait om meedoen en je mening laten horen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch juicht meer inbreng van inwoners bij plannen en activiteiten in Blaricum toe: “In Nederland hebben we de vrijheid om onze stem te laten horen. Dat willen we vieren met onze inwoners. Want ons mooie dorp kunnen we alleen samen maken. Wij hechten er veel waarde aan dat inwoners vertellen wat zij belangrijk vinden. We hopen dat zij na een nadere kennismaking op deze dag sneller contact zoeken met raadsleden om te laten weten wat hen bezighoudt.”

Tussen de middag laten werkgroepen van de Dialoog 2017 zien hoe zij het afgelopen jaar verder zijn gegaan met de ideeën uit de dialoogsessies met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ook presenteren zij hun plannen.
Inwoners kunnen tussen 11.00 en 12.30 uur korte gesprekjes voeren met raadsleden. Zij dienen zich vóór 12 september aan te melden via e-mailadres: griffie@blaricum.nl. Daarna ontvangen zij een definitieve uitnodiging met de tijden waarop ze met welk raadslid een speeddate hebben.

Vanaf 13.30 uur worden inwoners uitgedaagd om hun kennis over de (Blaricumse) politiek te testen tijdens de eerste Blaricumse gemeentebingo. Een combinatie van een kennisquiz en een ouderwetse bingo. Iedere deelnemer krijgt een unieke bingokaart, waarop ze in plaats van getallen de antwoorden op de quizvragen moeten aankruisen. Wie een volle bingokaart met goede antwoorden heeft, wint en ontvangt een Blaricumse prijs.