Wooncoach mag nog even blijven

Eemnes De Wooncoach, die de gemeente Eemnes inzet om de dynamiek en doorstroming op de woningmarkt te verbeteren en waarbij 65-plushuurders van de Alliantie actief benaderd en bevraagd worden naar hun woonwensen, blijft voorlopig nog even.

Het college heeft de pilot geëvalueerd en is tot de conclusie gekomen dat de coach nog een jaar actief blijft. De wooncoach creëert bewustwording over waar Eemnessers comfortabel oud willen worden en kan mensen daarbij helpen en adviseren.


Schooljeugd tijdelijk echte kunstenaars

Blaricum KBS De Pionier Bijvanck, de Openbare Basisschool Blaricum (OBB) en KBS Bernardus doen mee met een bijzonder project in het kader van 'Blaricum, kunststad van het jaar 2018'.

Leerlingen van verschillende groepen gaan aan de slag met diverse kunststromingen. Zij doen dit onder leiding van kunstenaars Lydia Loenen-Verbeek, Jan Min, Jikke Meijhuis, Soraya Hamming, Angélique van den Brink, Mariëtte Bruinsma, Bia Maas en Maja Boot. In het najaar wordt alle kunst geëxposeerd. Het kunstproject wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Blaricum, dat een deel van de materialen en versnaperingen voor de jonge kunstenaars verzorgt.
Eind 2017 won Blaricum de titel 'Kunststad van het jaar 2018'. Vanaf september starten diverse kunstzinnige en culturele evenementen en activiteiten voor jong en oud. Het thema van al deze activiteiten is 'Heden en verleden'.