De tweede Gooische Koetsenrit komt eraan.
De tweede Gooische Koetsenrit komt eraan. Foto: PR

Rit met klassieke koetsen trekt langs mooiste Gooise plekken

Een prachtige tocht door 't Gooi met klassieke koetsen ten bate van het goede doel vindt plaats op woensdag 26 september.

Laren De tweede editie van de Gooische Koetsentocht, een initiatief van tandarts en onderneemster Eva Müller uit Laren, trekt op woensdag 26 september door 't Gooi. Aan boord een gemêleerd gezelschap van mensen uit bedrijfsleven, cultuur en horeca.

De deelnemers worden tijdens de stops verrast met culinaire en culturele hoogstandjes. Opzet is om ondernemers in de regio zo veel mogelijk bij de Koetsentocht te betrekken. "'t Gooi is een van de mooiste streken van Nederland. Wat is er leuker dan de mooiste plekjes per klassieke koets te bezoeken?", zegt Eva Müller.

Spectaculair

"Het is een jaarlijks terugkerend evenement. Momenteel wordt hard gewerkt om van de tweede rit een spectaculaire versie te maken. Ik ben er trots op dat we ook dit jaar weer met zo veel vrijwilligers de gasten in de watten gaan leggen. Welke plekken we deze keer aandoen houden we graag nog even geheim."


De Gooische Koetsentocht is behalve een cultureel en culinair evenement vooral ook een netwerk- en charity-event. Doel van de Gooische Koetsentocht is namelijk om geld in te zamelen voor het goede doel 'All You Need Is Health', een organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor de preventie van degeneratieve welvaartszieken.

Veiling

Goede doel van de Gooise rit is 'All You Need Is Health'

Müller: "Preventie is een van de mooiste dingen waar de gezondheidszorg mee bezig kan zijn. Zeker in deze tijd speelt preventie een steeds grotere rol binnen onze maatschappij. Iedereen heeft ermee te maken en zeker als je ziet hoeveel mensen slachtoffer worden van degeneratieve welvaartsziekten is het in ons aller belang om hier meer aandacht aan te schenken. Hierin willen we meer gaan betekenen. Onze organisatie kan met donaties en giften veel meer onderzoek laten doen en actie ondernemen. De deelnemers van de Gooische Koetsentocht rijden het geld letterlijk bij elkaar. Daarnaast vindt er ook nog een veiling plaats tijdens deze dag. De voorbereidingen draaien op volle toeren. Inschrijven is nu mogelijk!"
Voor meer informatie kan gemaild worden naar: pr@dental-art.nl.