'Plein-air'-Kunstcafé

Blaricum Clous van Mechelen is een van de artiesten die komt optreden tijdens het 'plein-air'-Kunstcafé op woensdagavond 12 september.

Het Kunstcafé, waarmee het nieuwe seizoen wordt geopend, maakt deel uit van de feestelijke activiteiten in het kader van de viering van ‘Blaricum Kunststad van het Jaar 2018’. Het maandelijkse Kunstcafé zal voor één keer niet in Het Vitus plaatsvinden, maar in de muziektent in de bocht bij de zuidhoek van de Torenlaan/Dorpsstraat.

Van Mechelen brengt een selectie ten gehore uit zijn theatertour met liedjes van Tol Hansse, waarvan hij de componist is. De bekendste hit van zijn hand is 'Big City'. Van Mechelen begeleidt zichzelf op de piano, bijgestaan door bassist Nol van Bennekom. Dit optreden sluit naadloos aan bij het thema 'Heden en verleden' van het Kunstcafé. De bekende theatermaakster Cathelijne Gieske komt vooral met het 'heden', voor het voetlicht gebracht door haar nieuwe Theater EigenWijs. Verder treedt zanger Bas Menninga op met liedjes van The Beatles, Leonard Cohen, Acda en De Munnik en Guus Meeuwis. De avond wordt besloten met een concert door The Swinging Seniors.