Singer pakt première en tevens primeur

Laren Het hartverwarmende toneelstuk 'Driving Miss Daisy' met Anne Wil Blankers, Edwin Jonker en Iwan Walhain beleeft zondag 23 september zijn landelijke première in Singer Laren.

Daarbij is het toneelstuk voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien; een primeur dus.
Het indrukwekkende spel over een bijzondere vriendschap gaat over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur Hoke. Ze proberen een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme en ouder worden.

De première is uitverkocht, maar voor de voorpremière op zaterdag 22 september (20.15 uur) zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.singerlaren.nl.


In&Uit Markt bij De Hilt

Eemnes Wil je ook weten wat Eemnes allemaal te bieden heeft? Kom dan langs bij de In&Uit Markt op zaterdag 8 september van 13.00 tot 16.00 uur - voor de laatste keer - in en rondom De Hilt.

Circa vijftig verenigingen en organisaties uit Eemnes en omstreken staan paraat om bezoekers bij te praten over hun aanbod op het gebied van sport, cultuur, muziek, educatie, maatschappij en ontspanning. Wethouder Sven Lankreijer opent de markt samen met de buurtsportcoaches van de BEL om 13.00 uur spectaculair. Ook zijn er workshops en muziekoptredens.


De Eemhof

Vervolg VP

Hij gaat binnenkort met Amaris om tafel om onder meer dagopvang voor mensen met een lichtere vorm van dementie voor elkaar te krijgen.
Overigens is het bijzonder dat de gemeente dit project heeft aangepakt, maar Van Benthem vond het geen keuze: "Het stond al vijf jaar te verpauperen. Dat kun je twee dingen doen: aan de kant blijven staan kijken, of zelf het initiatief nemen. Tot 2030 neemt het aantal ouderen in Eemnes met 50% toe. Je kunt verwachten dat het aantal mensen met dementie ook in Eemnes gaat toenemen. Het is fijn dat wij in het dorp ook verpleeghuiszorg kunnen aanbieden."