Voor velen was het optreden een feestje.
Voor velen was het optreden een feestje. Foto: Bob Awick

Sonny: 'Ik zag alleen maar blije koppen'

Tegen de drieduizend bezoekers genoten zaterdagavond van Sonny's Inc. op de Brink. "Het was weer een cadeautje", zegt Sonny Hoogwerf.

Laren De Larense zanger klonk maandagochtend een beetje schor, maar dat kan hij verklaren. "Ik heb een behoorlijke week achter de rug. We hebben op Lekker Uden gestaan, hebben een zware repetitie achter de rug en daarbij is ruim drie uur zingen wel een aanslag op je stem."

Maar hij heeft genoten. "Het was fantastisch. Ik heb zo veel positieve reacties gekregen", zegt hij. "Qua repertoire hadden we voor elk wat wils. We hadden nu ook een blokje Nederlands en dat deed het goed. Als je vanaf het podium iedereen ziet meezingen, is dat geweldig."

Toch was er niet alleen maar hosanna over zijn optreden. In de aanloop werd met name op sociale media al van 'vriendjespolitiek' gesproken en vonden mensen het lastig dat er voor Sonny's Inc., met het oog op het in 2017 vastgestelde evenementenbeleid, een uitzondering is gemaakt. Volgens dat beleid mogen alleen de ijsbaan en Art Laren op de Brink plaatsvinden en niet evenementen met versterkte muziek en bouwwerken. Bovendien moet het evenement voor iedereen toegankelijk zijn, zonder dat het terrein - zoals nu met witte schermen - afgesloten is. Wethouder Peter Calis, die toestemming gaf voor het optreden, houdt zijn reactie kort: "In overleg met de fractievoorzitters van de drie grootste partijen is - bij hoge uitzondering - toestemming gegeven voor het concert van Sonny's Inc. op de Brink." Daarmee is voor hem nu de kous af.
Sonny neemt alle kritieken voor lief. "Ik steek toch mijn nek uit en azijnpissers zijn er altijd, maar ik snap dat nooit. We hebben ook écht de decibellen in de gaten gehouden." Overigens was de muziek klokslag 24.00 uur stil, stopte de horeca met het schenken van drank en stroomde het terrein vrijwel direct leeg. De Laarder hoopt volgend jaar weer naar de Brink te mogen: "Hier kan geen enkele locatie tegenop."

'Azijnpissers zijn er altijd, maar ik snap dat nooit', zegt de zanger

Vriendinnen op stap!
Sean Bogaers danste tijdens Sonny's Inc.