Een Dijk van een Kunst en Cultuur

Eemnes De Wakkerendijk en Meentweg veranderen zondag 9 september in een prachtige kunstroute.

Bezoekers kunnen tussen 10.30 en 17.00 uur op 22 locaties de lokale kunstvormen van dichtbij bekijken.


Ontbijten op Prinsjesdag

Blaricum De Vrienden Preek van de Week organiseert dinsdag 18 september om 7.00 tot 9.00 uur in restaurant De Tafelberg in Blaricum een Prinsjesdagontbijt.

Gastspreker is schrijver, wetenschapper en hoogleraar prof. dr. Frank van Vree. Hij brengt 'De dynamiek van de herinnering' ter sprake. Hoe werkt het geheugen, de basis van waaruit de mens beslissingen neemt en hoe werkt het collectieve geheugen, de basis waarop de samenleving meningen vormt en beslissingen neemt? Dagvoorzitter is ds. Jan Rinzema uit Laren. De muziek op het Prinsjesdagontbijt wordt verzorgd door het duo Amanda Spoel (accordeon) en Ernö Olah (viool). Kaarten à 19,50 euro kunnen besteld worden via http://bijeenkomst.preekvandeweek.com/ of via telefoon 06-54963464.


Obstacle Run voor St. IISAH

Eemnes Overwin een 'obstacle' voor een ander. Onder dit motto wordt op zaterdag 22 september vanaf 13.00 uur de tweede Obstacle Run in Eemnes georganiseerd.

anaf 13.00 uur is het evenemententerrein open voor publiek en kunnen deelnemers zich aanmelden. "Om 13.45 uur starten we met de warming-up, verzorgd door de Danscompagnie en vervolgens zullen de deelnemers het 4 km-parcours afleggen en onderweg allerlei obstakels tegenkomen en overwinnen", zegt organisator Mieke Griffioen. Om 16.00 uur volgen de loting en prijsuitreiking onder degenen die geld hebben ingezameld voor mensen met een fysieke beperking in Kenia. Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals een strippenkaart voor Urban Fitness-lessen bij Kim Pootjes, een fitnessabonnement bij Fysiotherapie Eemnes en een dinerbon t.w.v. 100 euro bij het Oude Raadhuis. Tickets op de dag zelf kosten 30 euro en bij voorinschrijving 20 euro. Info: www.iisah.nl/obstaclerun.