Japanse vechthoenders op GPKV jongdierendag bij Welkoop

Eemnes De Gooise Pluimvee en Kleindierfokkers Vereniging (GPKV) organiseert zaterdag 8 september tussen 10.00 en 16.00 uur bij De Welkoop aan de Noordersingel 18b voor de achtste keer haar jongdierendag.

Jonge kippen, konijnen en sierduiven (geboren in 2018) worden deze dag gekeurd door erkende keurmeesters en van een predicaat voorzien.
Dit jaar is een heel bijzonder Japans vechthoenderras - Shamo - te bewonderen. De hanen kunnen wel zo'n 75 cm hoog worden. Voorheen werden deze hoenders gehouden voor hanengevechten, maar dat mag natuurlijk allang niet meer. Toch is het gelukt om dit sterke ras in stand te houden.
Kees Langedijk neemt zijn Rex-konijnen mee. Deze staan bekend om hun mooie vacht, die aanvoelen als fluweel. John van Ankeren laat voor de laatste keer zijn Satijn-konijnen zien. Hij is op leeftijd en het fokken en houden van dit mooie konijnenras wordt hem te zwaar.

Verder bij de konijnen een groot aantal gigantische Vlaamse Reuzen, prachtige witte Weners van Johan Schouten en erevoorzitter Dick de Boer en natuurlijk de Nederlandse Hangoordwergen van jeugdlid Eline Rigter, die dit ras fokt in de moeilijke kleurslagen Madagaskar en Isabella.
Maar deze dag is niet alleen voor fokkers interessant. Belangstellenden - en met name kinderen - zijn welkom en kunnen genieten van de grote verscheidenheid aan dieren. "Samen kunnen we er een hele leuke dag van maken voor het gehele Eemnesser publiek", aldus voorzitter Bart Nouwens.

Meer informatie: www.gpkv.nl.