Regenton voor gemeentelijke gebouwen

Laren Om de aanpak van het wateroverlastprobleem wat te promoten heeft D66 Laren een voorstel ingediend voor het versneld afkoppelen van de regenpijpen van de gemeentelijke gebouwen.

"Bij voorkeur voor eind 2018", zegt raadslid Nico Wegter. Onder het motto 'goed voorbeeld doet goed volgen' kan dat de inwoners van Laren stimuleren een bijdrage te leveren aan het probleem van de wateroverlast. Een regenton kan daarvoor een oplossing zijn.


Woning op plek van schuur aan Laarderweg 40

Eemnes Per saldo wordt het aantal stenen minder en het bouwvlak kleiner, maar in de tuin van Laarderweg 40 wordt wel een nieuwe woning gebouwd.

Wethouder Jan van Katwijk laat weten dat eigenaar Stalenhoef de grote bakstenen schuur - met agrarische bestemming - gaat afbreken en op die plek een nieuwe woning wil bouwen. De voorgevel van het nieuwe pand - met Franse kap - komt in lijn te staan met de naastgelegen woningen. De burgemeester spreekt van een verfraaiing van de Laarderweg. Het voorstel om de huidige bestemming te wijzigen in wonen staat voor 29 oktober op de raadsagenda. Omwonenden kunnen al eerder - op maandag 10 september - tijdens de raadsessie hierover inspreken. Deze vergadering begint om 20.00 uur.