De Zevensprong is dansend geopend.
De Zevensprong is dansend geopend. Foto: gemeente Eemnes

Leerlingen De Zevensprong dansen nieuwe schooljaar in

Eemnes Basisschool De Zevensprong (samenvoeging van Het Noorderlicht en De Wegwijzer) is maandag op sportieve wijze geopend.

Burgemeester Roland van Benthem gaf het startsein, waarna alle kinderen vrolijk dansten met de dansdocenten van Studio Dansu en de beweegcoaches van de gemeente.

JOGG

Deze sportieve start sluit mooi aan bij het programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) van de beweegcoaches. Hiermee wil de gemeente kinderen stimuleren gezond te eten en voldoende te bewegen. De Zevensprong heeft als doel om dit jaar het certificaat 'Gezonde School' te behalen.

Merlin

En de grote scholenwissel in Eemnes gaat door. Merlin, basisschool voor tweetalig onderwijs in Eemnes, is als eerste verhuisd van alle scholen in Eemnes. Er is in de zomer veel werk verzet aan Aartseveen 72 waar de school nu is gevestigd. Het gebouw is in een nieuw jasje gestoken. Alle plafonds, vloeren en wanden zijn vernieuwd. Er is ook een prachtige theaterzaal gerealiseerd die Merlin gaat delen met de Hobbitstee. De boeken, MacBooks, potloden en spelletjes werden in de afgelopen week uitgepakt en de klassen zijn ingericht. Eén lokaal is kunstlokaal geworden.

Merlin is verhuisd.