Koningsrol voor Eemnes

Eemnes De koninklijke familie viert Koningsdag - zaterdag 27 april - in Amersfoort. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst eerder bekendgemaakt. Maar er zou ook een rol zijn weggelegd voor de gemeente Eemnes.

Maar welke is nog niet duidelijk? "We hebben nog geen bericht vanuit Amersfoort ontvangen", zegt een woordvoerder van de gemeente Eemnes. "We hebben dus nog geen beeld van onze rol. Zodra daar meer duidelijkheid over bestaat, zullen we dat zeker laten weten!" Ook de Stichting Feestcomité Eemnes heeft nog geen idee wat haar te wachten staat.


'Fietspad is doekje tegen het bloeden'

Blaricum VVD Blaricum heeft liever een distributiecentrum aan de rand van het dorp in plaats van het - volgens fractievoorzitter René Wiegel - snode plan om de Le Coultredreef geschikt te maken voor vrachtverkeer.

"Wij zijn hier mordicus tegen. We moeten juist trachten om het vrachtverkeer buiten het dorp te houden en niet aan te zuigen. Wie zit er nou te wachten op vrachtverkeeroverlast?", aldus Wiegel. "De wethouder zou beter haar energie kunnen steken in een distributiecentrum, eventueel in samenspraak met andere gemeenten. Dat biedt een structurele oplossing die van deze tijd is."

Geen probleem

De liberaal noemt het aanleggen van een apart fietspad langs de Meentzoom/Bergweg een doekje tegen het bloeden: "Welk probleem wordt nou eigenlijk opgelost? We gaan geld uitgeven voor iets dat helemaal geen probleem is."

Tunnel

Wiegel: "Vervolgens is er een discussie over een tunnel dan wel brug over de Randweg Oost, zodat fietsers ongestoord hun weg kunnen vervolgen en niet hoeven te wachten op een groen verkeerslicht. Wij vinden een tunnel absurd duur en willen niet meewerken aan het creëren van de volgende 'enge plek'."
De huidige inrichting functioneert prima, zegt de fractievoorzitter. "Wellicht kunnen we nog kijken of de verkeersregelinstallatie goed staat afgesteld of dat de gemeente tijdens spitstijden verkeersregelaars moet inhuren. Wij pleiten dus voor een creatieve oplossing en geen mega-investeringen."