Wandelen door Laarder Wasmeer

Laren Een unieke wandeling maken door het afgesloten gebied van het Laarder Wasmeer onder leiding van IVN-natuurgidsen, kan zondag 23 september om 13.30 uur.

Publiek wordt maar mondjesmaat toegelaten en dat is goed te zien aan de ontwikkelingen die hier nog vrijwel ongestoord kunnen plaatsvinden. De gidsen vertellen de deelnemers over de rijke historie van het gebied en over de bijzondere planten die het Laarder Wasmeer zo waardevol maken. En ze laten hen vooral genieten van een rustige wandeling door een fraai stukje Gooise natuur. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf theehuis 't Bluk aan de Zuiderheide 2. Advies: kom zo veel mogelijk op de fiets in verband met de zondagse drukte. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Dyslexie-app valt mogelijk
in de prijzen

Laren De app Dyslexie Test & TipsĀ® van Trudy Joling uit Laren staat in de Top 100 van beste innovaties van 2018 van de Kamer van Koophandel in samenwerking met het MKB.

Op woensdag 26 september maakt de vakjury tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Orpheus Theater in Apeldoorn bekend wie de winnaar is. Naast deze vakjuryprijs kan het publiek ook stemmen. Ga daarvoor naar: https://www.mkbinnovatietop100.nl/site/Dyslexie-Test-en-Tips-10-minuten-dyslexietest.

De Dyslexie Test & TipsĀ®-app is bedoeld voor kinderen, studenten en volwassenen met dyslexie, of als er een vermoeden is dat dyslexie in het spel is. Binnen 10 minuten kan de diagnose worden vastgesteld. Iemand met dyslexie kan sneller aan de slag met een behandelplan. Dat bespaart een hoop frustratie en achterstand op bijvoorbeeld school.

De met vijf sterren door The Educational App Store gehonoreerde app is beschikbaar in diverse stores en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan voor zichzelf de test maken, maar ook voor anderen, zoals familie, vrienden en collega's. De snelle test is zeer praktisch en het gedragsprofiel is uniek in de wereld. De app is er in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.