Wethouder: 'HOV gaat nu écht van start'

Blaricum De HOV (hoogwaardig openbaar vervoer) gaat vanaf 2022 met het verkeer meerijden via de Stroomzijde. "De next best alternatief", zegt wethouder Liesbeth Boersen-de Jong.

De raad heeft zich bij het gekozen tracé neergelegd, maar wilde de HOV-bus liever over 't Merk laten rijden. Boersen: "Mijn taak is nu om de vijf zorgpunten goed te bespreken." De inpassing van het tracé op de Stroomzijde heeft de grootste prioriteit, maar ook met de bomenkap moet heel voorzichtig worden omgesprongen. Langs de Stichtseweg blijft de rechterrij met bomen overeind. Aan de kant van de carpoolplaats moet goed gekeken waar kap nodig is. "We gaan daar niet rigoureus bomen wegkappen."
Een definitief ontwerp wil de provincie in het voorjaar van 2019 hebben, maar moet voordien nog wel in de gemeenteraad worden vastgesteld. Ook krijgen inwoners op 27 september van 17.00 tot 21.00 uur de kans om in de OBB De Pionier in de Bijvanck op het praatstuk te reageren. Boersen-de Jong verzekert dat het Projectbureau de suggesties van de Blaricummers serieus neemt. De aanleg van de HOV start in 2020.


Laren telt meeste miljonairs van Nederland

Laren De meeste miljonairs wonen in Laren, op de voet gevolgd door Blaricum.

Dat meldt het CBS op basis van vermogenscijfers over de periode 2006 tot en met 2016. Bijna 11% van de Larense huishoudens bezit een miljoen of meer aan vermogen; in Blaricum is dat 10%. In de periode 2006-2011 telde Blaricum nog het hoogste aandeel miljonairs, vanaf 2013 voert Laren de lijst aan. Een miljonairshuishouden heeft een vermogen van één miljoen euro of meer, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet zijn meegeteld.