Larens Behoud: 'Handen af van de Gooise hei'

Laren De politieke partij Larens Behoud (LB) heeft kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum al of niet met kabelbaan erbij, is voor LB onbespreekbaar.

"Heel bezorgd zijn wij dat politiek Hilversum en het hele Gooi niet prompt, unaniem en zonneklaar afstand nemen van deze hei-loze weg", reageert LB-voorzitter Timo Smit boos. "Tientallen miljoenen zijn en worden gespendeerd aan ecoducten, faunatunnels en aansluiting bij de Utrechtse Heuvelrug, en dan komt Hilversum met een 'visie' om ons eeuwigdurende erfgoed maar te gaan doorkruisen met een verkeersweg annex kabelbaan ten behoeve van een tijdelijke passant als het Media Park. Hoe halen ze het in hun hersens?"
De inwoners van Laren en de inwoners van 't Gooi houden van hun natuur, koesteren hun Goois Natuurreservaat, zegt Smit. "We kunnen dus kort zijn: we laten de hei niet asfalteren! Nu niet en nooit niet." Larens Behoud waarschuwt in deze ook vanuit hun strijd voor zelfstandigheid van de bestaande Gooise gemeenten. "Wat dat betreft toont ook dit onzalige plan het grote gevaar aan van één grote Gooise gemeente (Groot Hilversum)," constateert de voorzitter, "want dan staan we met lege handen bij zo'n voornemen, terwijl we dit nu vanuit onze zelfstandigheid kunnen en zullen tegenhouden."


Gratis dansles in De Hilt

Eemnes OSO Stijldansclub opent vrijdag 5 oktober het dansseizoen met een open dansavond en gratis proefles. Vanaf 19.30 uur zijn belangstellenden welkom in De Hilt aan de Hasselaarlaan 1c.

Iedereen is welkom om de ontspannen, gezellige sfeer op deze vrijblijvende kennismakingsavond te ervaren. De proefles duurt tot 20.15 uur, daarna start de open dansavond. De OSO Stijldansclub, opgericht op 3 januari 2011, is een zelfstandige voortzetting van de dansclub die deel uitmaakte van de Omroep Sport- en Ontspanningsvereniging. Van 12 oktober tot en met 5 april wordt onder enthousiaste en deskundige leiding met veel gezelligheid en geduld lesgegeven in ballroom en Latin dansen. Lees meer op www. osostijldansclub.nl.