Blaricum op jacht naar nieuw relatiegeschenk

Blaricum De gemeente Blaricum schrijft onder kunstenaars een wedstrijd uit voor het maken van een nieuw relatiegeschenk. "Een van de ontwerpen gaan we dan ook uitvoeren", zegt burgemeester Joan de Zwart-Bloch.

Hiervoor is financiële ruimte, omdat een aanvraag voor het maken van een film afgeketst is. Volgens de burgermoeder vragen de lokale kunstenaars al een poosje om extra aandacht. "Dit is hopelijk een leuke geste, waarmee we voldoen aan hun vraag." De randvoorwaarden moeten nog worden vastgesteld, maar worden binnenkort bekendgemaakt. De wedstrijd is onderdeel van activiteiten rondom 'Kunststad van het Jaar 2018', de titel die Blaricum vorig jaar won.


Koper voor bankkantoor ABN Amro

Laren Er is een koper voor het voormalige bankkantoor van ABN Amro aan het Zevenend.

De makelaar laat niets los over de beoogde nieuwe eigenaar en over de plannen voor dit object. Naar verwachting wordt de koopovereenkomst 1 oktober gesloten.


Jolande Withuis in bibliotheek

Eemnes Wetenschapper en schrijver Jolande Withuis komt donderdag 27 september (20.00 uur) naar de bibliotheek Eemnes.

Zij wordt geïnterviewd door voormalig Journaal-presentator Gerard Arninkhof. Withuis schreef onder meer publicaties over koningin/prinses Juliana. Toegang 12,50 euro (leden van bibliotheek en het Humanistisch Verbond 10 euro). Kaarten aan de bibliotheekbalie of via telefoon 035-5383520.