Dag van het Werkpaard op Noolseweg

Blaricum De akkers aan de Noolseweg (ter hoogte van nummer 13) worden zondag 23 september omgetoverd tot een authentiek agrarisch dorp aan het begin van de vorige eeuw.

Acht teams strijden tussen 12.00 en 17.00 uur met hun werkpaarden om de titel 'Dag van het Werkpaard'. De deelnemers gaan onder meer bomen slepen, ploegen, dorsen en hooien (inclusief opladen met de grijper in de authentieke hooiberg).

Kindje uit de stad

Maar niet alleen de boeren zijn volop in de weer. In het schooltje begroeten de nonnen een nieuwe leerling: een kindje uit de stad. Vrouwen en kinderen zijn volop bezig met de kookwas, de bakkers maken in de ouderwetse houtoven de lekkerste broodjes, koekjes en andere heerlijkheden en de smid werkt zich in het zweet boven hete vuren.

Kinderplein

Speciaal voor de kinderen is er een plein met allerlei ouderwetse spelletjes. En dat alles onder de vrolijke klanken van een draaiorgel. Op de Noolseweg rijdt een klein treintje en er staan verschillende oude tractors opgesteld.

Boeldag

De dag wordt, zoals gebruikelijk, afgesloten met de Boeldag, de veiling van oude, brocante en antieke spullen. Wie spullen over heeft die passen bij deze veiling kan deze vooraf inleveren bij Nico de Jong (Gebrs. Dooijewaardweg) en bij Klaas Vos (Oostermeent 1).

De toegang tot het terrein is gratis.


Vergaderingen Eemnes ook live te volgen

Eemnes Alle vergaderingen van de gemeenteraad Eemnes zijn vanaf nu live te volgen via internet.

Wie een raadsvergadering, sessie of ronde terug wil luisteren, klikt op de datum van de vergadering in het raadsinformatiesysteem op de website van de gemeente Eemnes.

Mening delen?

Wordt er een onderwerp behandeld waarover u uw mening kenbaar wilt maken? Dit is mogelijk, u kunt zich aanmelden bij de griffier via a.degraaf@eemnes.nl.