Ongehinderd Testdag ook in Blaricum

Blaricum Democratisch Alternatief Blaricum (DAB) neemt voor Blaricum de organisatie voor de eerste 'Ongehinderd Testdag' op zich. De raad is unaniem akkoord gegaan met het DAB-voorstel om zich hierbij aan te sluiten.

Op woensdag 3 oktober vindt voor het eerst de Ongehinderd Testdag plaats. Het doel is leuke plekken - zoals restaurants, winkels en vrijetijdslocaties - te testen op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Dit doen ze met behulp van de Ongehinderd-app.
Iedereen, met en zonder beperking, kan meedoen. Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid.


Opvang stopt voorlopig gebruik Stint

Laren Kinderopvangorganisatie Koningskinderen stopt voorlopig met het gebruik van de elektrische bolderkar, de zogenoemde Stint.

Dat laat de kinderopvangorganisatie weten na het fatale ongeluk met zo'n zogenoemde Stint in Oss, waarbij op een spoorwegovergang donderdag vier kinderen om het leven kwamen en één kind en een begeleidster zwaargewond raakten.

Koningskinderen vervoert ook af en toe kinderen met zulke elektrische bakfietsen. Dat was al de hele week onderwerp van gesprek onder ouders op het schoolplein en bij de opvangorganisaties.

Zorgen en vragen

"Wij kunnen ons daarom voorstellen dat er onder ouders zorgen en vragen zijn omtrent het gebruik van dit vervoermiddel", zo meldt Koningskinderen aan ouders. "Koningskinderen stelt de veiligheid van de kinderen die aan ons worden toevertrouwd te allen tijde voorop. Wij hebben besloten voorlopig niet meer met de Stint te rijden."

Alternatief

"Wij zullen zorgdragen voor alternatief vervoer van de kinderen die voorheen met een Stint werden opgehaald en wachten de verdere uitkomsten van het onderzoek naar dit uiterst tragische ongeval af."

Koningskinderen heeft vier elektrische bakfietsen verdeeld over Bussum, Laren, Huizen en Hilversum.