Kunstenares Marloes Eerden uit Blaricum.
Kunstenares Marloes Eerden uit Blaricum. Foto: PR

Opruimplicht paardenpoep voor nu uit APV

Eemnes De opruimplicht voor eigenaren om de uitwerpselen van hun paard verplicht op te ruimen, komt niet in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Daartoe is maandagavond door de gemeenteraad besloten. Omdat klachten over de paardenmest in de openbare ruimte steeds terugkeren, wordt nog nagedacht over een systematiek om handhavend tegen de vervuiling op te treden.
Jan de Zeeuw van DorpsBelangen zou een opruimplicht binnen 24 uur - bij met name De Minnehof en op stoepen en speelweiden - wenselijk vinden. "Dat zijn de grootste irritatiefactors."


Ontdek het beeldhouwen met Eerden

Laren In het atelier van het Brinkhuis aan de Brink 29 start de Blaricumse kunstenares Marloes Eerden op 3 oktober van 10.00 tot 12.30 uur met een cursus 'Beeldhouwen in was'.

Gedurende tien ochtenden maken de deelnemers naar eigen ontwerp kleine beeldjes in was.

Excursie

Eerden: "We beginnen met schetsontwerpen, daarna gaan we in 3D werken met was en andere materialen. De cursisten krijgen uitleg over brons gieten, ciseleren en patineren. De cursus wordt afgesloten met een excursie naar een bronsgieterij."

De kosten voor eventueel in brons laten gieten van het eigen beeldje zijn voor eigen rekening. Info: telefoon 035-5250807 of mail Marloes.eerden@gmail.com.