Toch geen behoefte aan Larens hotel

Laren Een hotel in Laren is - als het aan het college van B en W ligt - van de baan.

Wethouder Ton Stam en voormalig wethouder Tijmen Smit gooiden een balletje op toen zij de Centrumvisie opstelden. Nu blijkt dat in ieder geval de locatie Torenlaan wat Stam betreft definitief niet meer in aanmerking komt. Ook de locatie Rabobank lijkt uitgesloten.

Golden River

Blijft alleen het Golden River-pand over. Dat zou ondertussen verkocht zijn aan iemand uit het dorp. Mocht deze koper ook geïnteresseerd zijn in de ambtswoning dan heeft hij pech, want die gaat Laren niet van de hand doen en wordt dus ook niet voor sloop aangeboden. Wel vraagt deze burgemeesterswoning te zijner tijd om aanpassingen.


VVD: onderzoek naar geothermie op Crailo-terrein

Laren De VVD-fractie wil een onderzoek naar de toepassing van geothermie bij de ontwikkeling van het Crailo-gebied.

Geothermie maakt gebruik van warmte in de aarde die ontstaat in de kern van de aarde door natuurlijk radioactief verval. De warmte kan gebruikt worden voor verwarming van woningen, utiliteitsgebouwen of kassen en ook voor elektriciteitsopwekking.

Grootschalig

VVD-raadslid Hans Faas: "Laren heeft grote ambities waar het gaat om aardgasloze wijken en CO²-reductie en om van Crailo een 'energie positieve wijk' te maken. Het lijkt onze fractie zinvol om ook grootschalige, structurele oplossingen te zoeken, waarbij gebruikgemaakt kan worden van bestaande infrastructuur in plaats van kleinschalige versnipperde initiatieven." Een motie hiertoe wordt vanavond ingediend tijdens de raadsvergadering.