Geothermie op Crailo-terrein komt in beeld

Laren De motie van de VVD-fractie om de mogelijke toepassing van geothermie bij de ontwikkeling van het Crailo-gebied te onderzoeken, is door de gemeenteraad aangenomen. Liberaal Laren en CDA stemden tegen.

Geothermie maakt gebruik van warmte in de aarde die ontstaat in de kern van de aarde door natuurlijk radioactief verval. De warmte kan gebruikt worden voor verwarming van woningen, utiliteitsgebouwen of kassen en ook voor elektriciteitsopwekking.
Wethouder Ton Stam spreekt van een absoluut nuttige suggestie. "Heel interessant. Ik ga het inbrengen in de stuurgroep."


Koffieochtend bij BasBEL

Eemnes De koffieochtenden van de BasBEL voor senioren zijn voortaan in De Bongerd aan de Jhr. Roëllaan en vinden elke derde dinsdag van de maandag plaats tussen 10.00 en 12.00 uur.

De eerstvolgende ontmoeting is op 30 oktober. Iedereen is van harte welkom. Wie vervoer nodig heeft, kan bellen met Marijcke Beel (035-5313290) of Boudewijn Quint (035-5388629).


Viering voor Friersdale

Eemnes In de Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk 58 vindt zondag 7 oktober om 10.00 uur een Afrikaanse viering plaats.

Centraal staat daarin het project rond de aanleg van zonnepanelen in het Zuid-Afrikaanse Friersdale, waarmee men kracht wil verkrijgen voor de werking van de waterzuivering. Tijdens de viering wordt voor dit doel geld ingezameld. Het thema van de viering is 'Hartverwarmend'.
Pater Wijnand van Wegen is de voorganger en de muziek wordt verzorgd door het Jongerenkoor onder leiding van Edwin Klarenbeek en door de djembégroep onder leiding van de Keniaan Abu Swaleh. Op groot scherm worden beelden vertoond van Friersdale. Sjaak van Wegen van de Denktank vertelt over zijn bezoek aan Friersdale. Daarnaast zullen Sandra van Breen en Karin Walraven, twee nieuwe bestuursleden van de Stichting Friersdale, worden voorgesteld.