Frits Strietman en de burgemeester van Blaricum.
Frits Strietman en de burgemeester van Blaricum. Foto: Aldo Allessie

Frits Strietman benoemd tot officier

Blaricum Frits Strietman uit Blaricum is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn grote inzet voor Kinderfonds MAMAS. Daarnaast heeft Strietman een grote bijdrage geleverd aan de bewustwording van klimaatverandering (directeur van het HIER Klimaatbureau) in Nederland en aan de ontwikkeling van de Nederlandse entertainmentindustrie als exportproduct.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch reikte de onderscheiding en de bijbehorende versierselen uit op een symposium waar de heer Strietman afscheid neemt als directeur van het Kinderfonds MAMAS.
Strietman heeft een rijke carrière achter de rug. Hij begon in de jaren tachtig als manager Jongerenbeleid en later als hoofd Markering en Ledenwerving bij de NCRV. Binnen twee jaar haalde hij 75.000 jonge leden binnen. In 1990 maakte de Blaricummer de overstap naar het Wereld Natuur Fonds. Als directeur Marketing en Fondsenwerving bedacht hij - in het kader van het 30-jarig bestaan van het fonds - de 28 uur durende televisiemarathon 'Geef om de Natuur' met prins Bernhard en André van Duin. Dit leverde in één dag ruim 225.000 nieuwe donateurs op. Hiervoor ontving hij destijds de onderscheiding Ridder in de Orde van de Gouden Ark. Daarna - in 1996 - maakte hij de switch naar de entertainmentwereld. Na twee jaar als developmentmanager bij Endemol International te hebben gewerkt, werd hij benoemd tot directeur van Stage Holding.
De afgelopen zes jaar heeft Strietman zich met hart en ziel ingezet voor de kinderen en vrouwen in Zuid-Afrika die in armoede leven. Onder zijn bezielende leiding heeft Kinderfonds MAMAS ruim 43.000 donateurs geworven door de uitvoering van deze projecten. Zo'n 40.000 kinderen in Zuid-Afrika krijgen nu de dagelijkse zorg die ze nodig hebben.