Kinderboekenweek activiteiten in de bibliotheek

Laren/Blaricum 'Vriendschap' is het thema van de Kinderboekenweek, die plaatsvindt van 3 tot en met 14 oktober. De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseert ook dit jaar weer superleuke vriendenactiviteiten.

Snuffellezen: voorlezen aan de konijntjes van kinderboerderij De Warande kan op vrijdag 5 oktober van 11.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Laren.
Een 4+-spelletjesmiddag vindt woensdag 10 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur plaats bij Speeltuin Ons Genoegen aan de Smeekweg. "Het wordt weer een geweldig leuke, dynamische en vooral vriendschappelijke middag", zegt Merel Barnard, specialist op de afdeling Jeugd van de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum. "Kinderen kunnen deze middag vriendschapsstenen knutselen, boekenbingo spelen, een speurtocht volgen en dansen." Het is een samenwerking met Versa Welzijn, Speeltuin Ons Genoegen en Stichting Kinderopvang Humanitas.

Tijdens de service-uren is er de speurtocht 'Vind jij alle boekenvriendjes?' Barnard: "Veel kinderboeken draaien om vriendenduo's. Jip & …., Suske & …., Spekkie & …. En zo zijn er nog heel veel meer. Misschien ken je alle duo's al, en anders leer je ze kennen tijdens deze uitdagende speurtocht. Maar kun je ze ook vínden?"

Eemnes

In alle vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer kun je op woensdag 3 én 10 oktober van 14.30 tot 16.30 uur vriendschapsbandjes komen maken. Ook is er gedurende de hele Kinderboekenweek een tentoonstelling met de bekroonde boeken én een leuke puzzel, waarmee je een cadeautje kunt verdienen.