Fusie met Gooi en Omstreken

Vervolg VP

Willemsen: "Voor de huurders betekent dit dat zij via de bewonerscommissie van Het Gooi en Omstreken hun invloed kunnen blijven uitoefenen op het beleid. Wij hopen dan ook dat zich bewoners zullen melden die zitting willen nemen in die commissie. Bovendien hanteert Het Gooi en Omstreken een gematigd huurbeleid hetgeen tot lagere jaarlijkse verhogingen kan leiden." Natuurlijk zal het even wennen zijn, zegt Willemsen. "Onze huurders zijn verwend. Maar als ik luister naar de huurders van voormalig woningbouwvereniging Laren, die ook met Het Gooi en Omstreken is gefuseerd, worden zij goed bediend en zijn tevreden over bereikbaarheid en opvolging van klachten. Dat sterkt ons in de overtuiging dat wij voor onze huurders een goede keuze maken. Tijdens de algemene ledenvergadering was eenieder begripvol over de druk die bij het bestuur ligt en de moeilijkheid om jonge opvolgers te vinden aan wie de verantwoordelijkheden kunnen worden overgedragen. Natuurlijk gaan we liever op de oude voet verder, maar bij stemming bleken alle aanwezige leden, met uitzondering van een onthouding, het bestuur groen licht te geven het fusietraject in te gaan."
Mieke Wester, communicatiemedewerker bij Het Gooi en Omstreken, bevestigt de fusieplannen en zegt in een reactie: "We hebben als voornemen om vanaf 1 januari 2019 het beheer van de ruim 270 woningen over te nemen."


D66 boekt succes met afkoppelen

Laren De eenmansfractie van D66 boekte tijdens de raadsvergadering een succesje. Alle gemeentelijke gebouwen worden afgekoppeld van het gemeentelijk rioolstelsel. De gemeenteraad stemde unaniem hiermee in.

Onder het motto 'goed voorbeeld doet goed volgen' kan dat de inwoners van Laren stimuleren een bijdrage te leveren aan het probleem van de wateroverlast. Wethouder Peter Calis spreekt van een goed idee. Hij kon niet beloven dat dat voor het einde van het jaar gaat plaatsvinden. De ambtswoning en het zwembad zijn de eerste twee gebouwen die worden afgekoppeld. Daarna volgen het raadhuis, gebouw Schering & Inslag en de brandweerkazerne. Calis hoopt aan het eind van het jaar het uitvoeringsplan gereed te hebben.