Simone Kleinsma en Joan de Zwart-Bloch.
Simone Kleinsma en Joan de Zwart-Bloch. Foto: Roy Beusker

Burgemeester noemt lintje voor Simone Kleinsma 'dik verdiend'

Blaricum Ontroerd en volkomen verrast stond zangeres en actrice Simone Kleinsma (60) zondagmiddag voor de uitverkochte zaal van het DeLaMar Theater waar zij een koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld voor haar gehele oeuvre.

Tijdens het slotapplaus verscheen burgemeester Joan de Zwart-Bloch op het toneel. Zij verraste Kleinsma met een koninklijke onderscheiding en benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Voor de uitreiking van deze onderscheiding was geen passender plek denkbaar dan het door Simone zo geliefde DeLaMar Theater in Amsterdam.

De Zwart-Bloch: "Mevrouw Kleinsma is al veertig jaar van grote betekenis voor de Nederlandse toneel-, musical- en televisiewereld. Zij weet met haar intense rolvertolking het publiek te raken. Er is veel waardering voor haar professionaliteit en de manier waarop zij jonge acteurs begeleidt. Ook zet mevrouw Kleinsma zich al jaren belangeloos in voor diverse goede doelen. Een koninklijke onderscheiding is dan ook dik verdiend."

Joop van den Ende was ook van de partij: "Simone is een droom voor iedere theater- of televisieproducent. Zij is een unieke persoonlijkheid die zowel in het theater als op televisie, in zeer uiteenlopende rollen, bewondering weet af te dwingen. Ze eist veel van zichzelf, maar weet ook een bijzondere band te scheppen met haar publiek. Zij raakt mensen en daarom is deze koninklijke onderscheiding haar van harte gegund."