Tijdens de Atelierroute Blaricum.
Tijdens de Atelierroute Blaricum. Foto: Bob Awick

Topweekend Atelierroute Blaricum

De Atelierroute Blaricum heeft zo'n zeshonderd bezoekers getrokken. De organisatie is tevreden.

Blaricum "Natuurlijk heeft de ene deelnemende kunstenaar meer bezoekers gehad, heeft de andere kunstenaar meer verkocht, is de ene kunstenaar doodmoe van het bezoek en de ander juist vol energie, objectief gezien was het een topweekend", zegt Gerda Jellema namens de organisatie van de Atelierroute Blaricum.

Ook dit jaar waren de weergoden de Blaricumse Atelierroute goed gezind, zodat diverse extra's tot hun recht kwamen.

Rijtuig

Zo hadden op zaterdag Paul Otto en Valentijn Zwanikken een Fries met rijtuig ingezet om bezoekers te brengen en te halen van hun atelier naar de overzichtstentoonstelling bij Boereblij. Het aantal bezoekers bij de Boereblij-boerderij was zondag over de driehonderd en op zaterdag iets minder. "Dus in totaal toch rond de zeshonderd bezoekers."

Blijvende herinnering

Vrijdag tijdens de goedbezochte opening kreeg de burgemeester, Joan de Zwart-Bloch, die de opening verrichtte, een 'gesammt' kunstwerk aangeboden. Zestig deelnemers van de Stichting Kunst & Cultuur en kunstenaars van de Dooyewaard Stichting hebben hieraan meegewerkt. Dit in het kader van Blaricum Kunststad 2018. Een blijvende herinnering aan dit jaar en om te laten zien wat Blaricum in huis heeft aan kunstenaars. "Ontzettend bedankt, het krijgt een mooi plekje in het gemeentehuis", twitterde de burgemeester.

'Het krijgt een mooi plekje in het gemeentehuis'

Op zondag bracht het golftoernooi extra mensen op de been; bij Boereblij waar de overzichtstentoonstelling was, liepen de golfers ook even een rondje, ook door de boerderij. Ondanks de opbreking van wegen wist men de ateliers van Marlen van Dop, Greet Dekker en Marianne Blijdenstein te vinden en deden bezoekers de theeschenkerij aan.

Tweede blik

Voor hen die niet geweest zijn of die nog een tweede blik op een kunstwerk willen werpen, op www.atelierrouteblaricum.nl staan alle deelnemende kunstenaars.

Paul Otto en Valentijn Zwanikken (l) met de Fries.